član od 20069217 sporočil
Vsako prehranjevanje, ki da kaj nase, se začne tako, da najprej spijemo nekaj vode. Po eni strani voda malo dinamizira našo presnovo, pospeši spiranje svinjarije v celicah, pospeši tok presnove po prebavni cevi in seveda napolni želodec, tako da preprosto manj pojemo. Če pa najprej ješ in vmes piješ, si pa samo hrano razredčiš, tako, da je dlje časa v telesu in potem je samo napihnjen občutek in nič drugega.
Pitje vode je sploh okej. Si moraš tako organizirati dan, da imaš neko bazično disciplino. Najprej te prisili v osnovni red v smislu hoje na vecejko. Potem pa voda slejkoprej začne čistiti tudi ostale predele, zlasti predele v glavi. Ko človek ravno vseh porivov ne rešuje s čokolado ali s cigareto, temveč z vodo, se nekako misli v glavi zložijo in tudi odgovori se najdejo. Je pa seveda vprašanje, koliko je vsak močen za to, da se sooči z odgovorom.....
In dajmo si tule brez olepševanja povedati: hrana, debelost itd itd...to je skoraj vedno posledica razreševanja neke dileme na napačen način (po moje bi se v promilih dalo prešteti tiste nesrečnike, ki imajo v osnovni genetske razloge za kakšne hormonalne disbalanse) in dokler se tista dilema na bo rešila, boste tako ali drugače na ne-vem-kateri shujševalni.
Pa je čisto vseeno, ali si Janez Novak ali Oprah (ona tudi ves čas hujša), dokler se ne soočiš z dilemo, zaradi katere žreš, boš v permenantnem hujšanju in nikoli na cilju.
In iskanje odgovorov je en aktiven proces in je treba imeti eno aktivno držo. Po drugi strani pa pozicija "js pa hujšam, pa bi tko eno čokoladico, joj sem boga reučka, k ne smem sladkega, joj, to je tko grozn, sej lohk eno, če me nou nuben vidu je to tko, kokr da nism nubenga prekrška naredla" je pa pozicija igranja žrtve. In igranje žrtve NI aktivna drža. Kdor je na shujševalni in stoka o tem, kako bi čokoladico, išče dovoljenja od drugih, da eno čokoladico pa itak lahko - naj se pripravi že na naslednjo shujševalno. Ker bo zanesljivo prišla.
Vendelina jr.