Moja mama me prosi da ji kupim seme Artičok , v dve semenarne sem iskala in jo nisem najdla
a , mogoće veste kje naj dobijem to seme.
ELMA
Temo je spremenil(a) ELMA dne 20. maj 2008 09:15:13
Moja mama me prosi da ji kupim seme Artičok , v dve semenarne sem iskala in jo nisem najdla
a , mogoće veste kje naj dobijem to seme.
ELMA
Temo je spremenil(a) ELMA dne 20. maj 2008 09:15:13
Iz osebnih izkušenj ti lahko povem le, da se seme ne obnese najbolje. Če imaš možnost prosi rajši koga za sadike artičok ker bo večja možnost, da se primejo.
ANTEJATudi jaz sem si sadike vzgojila iz semen. Semena sem kupila v Avstriji - tu jih nisem nikjer videla. Letos sem videla sadike artičok, kot so že omenile predhodnice.
Artičoka je dvoletnica in prvo leto ne rodi, vsaj meni še nikoli ni. Do jeseni prvo leto zraste kar velika rastlina - grm (visoka cca. 1m), ki ga moraš pred zimo obvezno zaščititi (živim na Štajerskem). Jaz to naredim kar z belo kopreno, ki jo nekajkrat ovijem naokoli in fajn pritrdim. To predstavlja za naše podnebje zadostno zaščito pred zimo. Zaenkrat še naše artičoke na vrtu ne cvetijo, so se pa od zgodnje pomladi zelo zelo okrepile. Ko bodo cvetele in rodile, pošljem slikice.
AnjaKozmeja,
zanimivo... naših pa voluhar ne napada (zaenkrat!), čeprav je letos pohrustal že kar nekaj solat in brokolija. Hvala, da si omenila, da jih ima rad.
AnjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Dušeno sladko zelje

Ameriška jabolčna pita (American apple pie )