Renovacija

dorotejaa  

član od: 5.12.2007

sporočila: 19

tema odprta - 19. maj 2008 19:18 | ogledi: 3.801 | odgovori: 22

Dobila sva že opremljeno stanovanje, ki pa meni nakakor ni všeč a nimam kaj. Kaj lahko preuredim, ker denarja za novo opremo trenutno ni, žal je situacija tako nanesla.Najbolj me moti, ker je vso pohištvo v češnja barvi in moder kavč, ter modra preproga. Te barve pohištva ne prenesem. Kako naj si preuredim prostor, da barva češnje ne bo tako bodla v oči, rada bi da bi prostor dihal... Je pa to mansardno stanovanje. Res rabim ideje kaj naj naredim, ker se v svojem stanovanju ne počutim dobro in mi ni všeč. Če sem kako malenkost pozabila napisati pa me opozorite in res vam hvala za pomoč. Pa tudi strop je na žalost lesen:(

Res vam hvala za pomoč

dorotejaa

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

19. maj 2008 19:27

Pa dodatke kupi v barvah, ki so ti všeč, samo pretiravat ne. Kakšna vazica, svečnik, prtiček... Pa barve sten tudi delajo čudeže, prostor lahko izpade čisto drugačen. Pohištvo si tudi lahko prestaviš malo po svoje, ali ga celo prebarvaš (ročaje, robove9  ali polepiš s kakšno samolepilno folijo.

Tukaj boš mogoče našla kakšno idejo:

http://www.prosieben.de/lifestyle_magazine/sos/diysos

lp Saša

simOnetka  

član od: 22.2.2007

sporočila: 17

19. maj 2008 19:29

Morda ti bo pomagalo to da kupiš belo barvo na vodni osnovi (helios al pa kako podobno) in strop pobarvaš na belo (2krat čez), in bo že to zelo prizaneslo. Vodna barva je ok, ker se zelo dobro čisti, hito suši in ne smrdi. tako lahko prebarvaš štoke od vrat. Kavč ki je modre barve pa enostavno kupi pregrinjalo in daj čez. če so v redu tla odstrani tepih, če lahko prebarvaš steno (te stvari ne stanejo tolko= vso srečo Sonce sije zate (J. Joyce)

dorotejaa  

član od: 5.12.2007

sporočila: 19

19. maj 2008 19:37

A pa lahko lesen strop barvam z jupol? A to lepo izgleda, prebarvan les? Kje pa se kupijo prevlke za kotni kavč? dorotejaa

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15822

19. maj 2008 19:52

Kupiš tista velika pregrinjala, imajo jih v vsej večjih centrih s tekstilom za gospodnjstva, pa tako narediš, da se sedežne nikjer ven ne vidi. Dokler si ne omisliš nove. Pa nekaj prevlek za blazine kupiš v barvi ali barvah, ki se dopolnjujejo s pregrinjalom, bo še bolj prijazno videti.

 

Glede stropa - v trgovini z barvami povej, da gre za les, ti bodo svetovali, kaj je najbolj primerno. Sicer pa dober les prenese marsikaj.

 

Ti pa želim, da kmalu pride čas, da si boš lahko pohištvo izbrala po lastnem okusu. Ker vsak dan bivat v prostoru, v katerem so predmeti, ki ti niso pri srcu, verjamem da ni najbolj prijetno. Poskusi mislit pozitivno: da gre samo za prehodni čas, tačas pa si po svoje uredi tisto, kar pač trenutno zmoreš. Svet bo naenkrat lepši, verjemi.

 

Srečno pri preurejanju, Mamamia

mamamia

Majolčica  

član od: 2.2.2008

sporočila: 98

19. maj 2008 20:03

Jaz bi na tvojem mestu sigurno prebarvala strop na belo, kot ti je predlagala simonetka. Že takoj bo potem prostor deloval manj "leseno" in bolj svetlo. Prostor bi opremila z večimi lučmi, s katerimi si lahko ustvariš prijeten ambient (eno stoječo svetilko, 1-2 namizni, 2-3 male reflektorje na steno, ki bi osvetljevali kakšno sliko). Sigurno pregrinjalo za kavč (svetle barve-krem, bele), je najbolj praktično in par pisanih blazin na njem. Kakšna velika vaza ali dve in nova klubska mizica...pa mislim, da bi bila tvoja dnevna soba čisto drugačna. Lahko pa se odločiš, koliko želiš "investirati" v nove dodatke (luči, miza, blazine, tepih...), naprimer 150eur in greš na izlet v Ikeo in tam zapraviš vse. Še prej pa si pogledaš malo ponudbo na internetu, če ti je kaj všeč. Uspešno pri opremljanju!

helenag  

član od: 29.8.2006

sporočila: 210

20. maj 2008 12:43

Hej, saj ni vse tako črno! Glej na to s pozitivne strani: a ti veš, kako malo ljudi ima tak srečo, da dobi mansardno stanovanje, ki ga bodo lahko nekoč opremili in uredili čisto po svoje? Punca, kake večje plane si prihrani za kasneje , zdaj pa posvetli strop, prebarvaj stene, modro preprogo zamenjaj z drugo, stene bodo pa tudi prenesle kak barvni odtenek, ki bo omilil pohištvo. Češnja sama po sebi je strašansko lepa, sploh, če je kombinirana z bež ali vanilijo. Mogoče bi ji dala samo nove ročke, kake odbite, pa seveda še vse ostalo, kar so ti svetovale punce: pregrinjalo, blazine, svetilke... Mogoče v kak kot eno gromozansko veliko vazo, pa noter par makov in ivanjščic in neprestano ti bo pogled uhaja tja. Sicer pa, če ti je dovoljeno, lahko kake fronte tudi prebarvaš. Dobijo se taki spreji, da površina izgleda postarana ali taka kot granit, morda bi kako fronto pohištva obarvala s tem, pa bi vse skupaj izgledlo čisto drugače. Veliko uspeha, veliko zabave pri iskanju rešitev, predvsem pa vso srečo v novem domu! helenag

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

20. maj 2008 13:06

Lahko pa sama "preoblečeš" kavč-kupiš blago v barvi, ki ti je všeč in s tistim sponkačem oblečeš kavč v to blago. Začetnica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

20. maj 2008 13:41

Meni ni čisto jasno, kaj pomeni tisto "dobila sva". Joj, da meni kaj pade z lufta? Pa tudi če je rokoko in kičeraj, preurediti znamo.... Samo z lufta mi še ni nič priletelo.... Ker za začetek, podarjenemu se pa ravno ne glede v zobe, mar ne? Hočem reči, ali sta kupila nekaj že opremljenega pa vama ni všeč? Ker če je tako, potem ne naredita NIČ začasnega. Malo šparajta, malo se likvidnostno sestavita in potem kupita točno tako pohištvo, ki vama je všeč. Vsak dan, ko si v stanovanju, ki ti ni všeč je samo dodatna motivacija za tem, da ga trajno popraviš. Če se rešuješ z začasnimi rešitvami, potem se na njih navadiš in si misliš, pa saj je kar okej in potem ob letu osorej ne opaziš več, da to ni TO. Čez nekaj časa pa itak estetika totalno zakrni...in postane vse nekako dovolj dobro. Če pa imata stanovanje v najemu, potem najprej poglej, kaj piše v pogodbi in če sploh lahko karkoli narediš po svoje. Pa tudi, če ne piše - tisto NI tvoja last in o vseh posegih se je treba uskladiti z lastnikom. Če ne drugega, to zahteva omika. Vendelina jr.

jagodas  

član od: 2.11.2005

sporočila: 90

20. maj 2008 14:06

Upoštevaj prejšnje nasvete: prebarvaj stene,strop, vrži ven preprogo, premakni pohištvo-če je to mogoče, kavč preobleči ali samo pokrij s pregrinjali, dodaj okrasne blazine, luči, nove zavese, slike, ... je en kup malih stvari, ki jih lahko spremeniš. Tudi sama sem tako začela dajati svojemu stanovanju (v katerem sem se počutila nedomače) moj pečat in je res drugače, boljše. Veliko ustvarjalne žilice pri preurejanju stanovanja in čim prejšnjo domačnost. Lp, J. jagodas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti