Mačje garje in bolhe

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

16. maj 2008 5:40

vesoljka, zato, ker se z garjami, bolhami, ušmi,...in kar je še takih zajedalcev, pač da vedno na novo okužiti.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. maj 2008 7:37

Nekaj moram poudariti: ukrepi brez sodelovanja veterinarja so vedno tvegani. Špricanje proti bolham s preparatom, ki je sicer bio vet je primerno npr, za velikega psa, za malo muciko, ki vse to poliže pa ne.

Tablete proti glistam je mogoče dobiti tudi v lekarni, vendar niso učinkovite. Pri našem niso zadele.

Hranjenje mucik z mlekom je huda nevarnost, ker dobijo vnetje črevesne sluznice in nenadoma umrejo. Ljudje jim nalijeajo kar polnomastno mleko, ker je bolj učinkovito. Tudi otrokom ne damo takoj polnega mleka. Zato je hranjenje s kravjim mlekom NEPRIMERNO. Našemu damo nekaj žličk, razredčenih z vodo, ob velikih praznikih. Tudi hranjenje z ostanki hrane, ki so slani, so nevarni za ledvice.

Vsaka oskrba živali stane, tudi odpravljanje glist, garij in bolh.

F r i n a

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

16. maj 2008 9:05

Frina....sosedova mucka je k nam prinesla 2 nebogljena mladička in ju pustila ...komaj sta znala jesti,krmila sem ju z mlekom direkt od krave in sta danes taka mačka da je joj....samo nekaj me jezi ,v hlevu non stop gledata lastovke. kuharca37

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. maj 2008 9:44

Kuharca, imajo dobro genetsko zasnovo. V nasprotnem bi poželjivo gledale - krave.

 

V vseh navodilih o hranjenju mačk je posebej poudarjeno, da ne smejo jesti kravjega mleka. Naš dobi po mleku, pa kaki smetani in oh, sladoledu, mlečnem, drisko. Zato je pri fehtanju malokdaj uslišan.

Prejšnji maček je imel ves čas težave s črevesjem, ker smo mu zaradi neznanja malemu dajali mleko. Zato smo bili pogost uporabnik storitev veterinarjev.

Maček mora imeti na razpolago svežo vodo, da se odžeja. To je pravilo.

F r i n a

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. maj 2008 9:53

Ne vem, no.... Dobiš majhnega mucka...k veterinarju ga pa ne bi vozila, ker je daleč???? Pa kaj si pa mislila? Imeti žival vključuje eno odgovornost v smislu skrbi za živo bitje. Če take odgovornosti ne zmoreš nositi, potem ne bi smela sprejeti tistega mucka. Predvsem premisli, če zmoreš tako odgovornost. Ker enkrat bodo taki izpuščaji, drugič drugačni, tretjič se bo muc izgubil, četrtič bo treba po injekcijo....Aja, za živali se ne plačuje zdravstveno, tako da se zdravila plačujejo po realni ceni (ni nič A liste in B liste, tako kot za ljudi). Skratka, premisli, če zmoreš takšno odgovornost. Če je ne zmoreš, posreduje mucka v društvo/zavetišče, kjer so ljudje, ki tako odgovornost zmorejo (pa da ne slišim, da je "predaleč peljati mucka v zavetišče....") To bi bilo edino etično. Šlepanje na eksperimentiranje z zdravili pa ni. Vendelina jr.

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

16. maj 2008 12:05

Vendelina jr. je napisal/a:
Ne vem, no....Dobiš majhnega mucka...k veterinarju ga pa ne bi vozila, ker je daleč????Pa kaj si pa mislila? Imeti žival vključuje eno odgovornost v smislu skrbi za živo bitje. Če take odgovornosti ne zmoreš nositi, potem ne bi smela sprejeti tistega mucka. Predvsem premisli, če zmoreš tako odgovornost. Ker enkrat bodo taki izpuščaji, drugič drugačni, tretjič se bo muc izgubil, četrtič bo treba po injekcijo....Aja, za živali se ne plačuje zdravstveno, tako da se zdravila plačujejo po realni ceni (ni nič A liste in B liste, tako kot za ljudi). Skratka, premisli, če zmoreš takšno odgovornost. Če je ne zmoreš, posreduje mucka v društvo/zavetišče, kjer so ljudje, ki tako odgovornost zmorejo (pa da ne slišim, da je "predaleč peljati mucka v zavetišče....") To bi bilo edino etično. Šlepanje na eksperimentiranje z zdravili pa ni.Vendelina jr.

 

Se 100% strinjam s teboj Vendelina jr..

Julija

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

16. maj 2008 12:13

Ja,no tud macki niso tisto,kar so bili vcasih. Domace muce smo v casu moje mladosti na kmetiji vedno hranili samo s sveze pomolzenim mlekom.Najraje so imele vrhnje pence.Za priboljsek pa so morale skrbeti same in si uloviti kako tolsto misko.Meni se prav nobena pri nasi hisi ni zdela bolana, ali shirana in tudi ni bila. Seveda so zivele zunaj, ne v stanovanju. Majdina

Pekarica  

član od: 10.10.2005

sporočila: 255

16. maj 2008 12:23

Jaz sem malega mucija posipala s tistim praškom, ki ga uporabljam za odpravo uši na vrtnicah. Vendar sem ga naštupala v zelo majhnih količinah. Je pomagalo in mu ni škodilo. Pekarica

zvon13  

član od: 13.9.2007

sporočila: 12

16. maj 2008 15:10

Ubogi mucek, če ste finančno v stiski mi pišite, imam pasto za razglistit muce, pa tudi tekočino proti ušesnim garjem. Vse še original. Moji najdenki sem 6 tednov čistila ušeska z olivnim oljem. Prav tako delaš z temi kapljicami, kaneš v uho in z palcem in kazalcem rahlo stiskaš pri korenu ušesa da slišiš cmokanje, da se izločijo črne pikice-garjevi iztrebki. Vsekakor bi priporočala pregled pri veterinarju že zaradi nabave Stongohld kapljic za mladičke. Te so proti notranjim in zunanjim zajedalcem- razen proti trakuljavosti, če ima maček dosti bolh ima lahko tudi trakuljo, obstajajo neke novejše kapljice, ki odpravijo tudi to nadlogo - so pa tudi za mladičke. Jaz sem se pri zadnjem najdenčku odločila za najnovejšo varianto zato mi je ostala biovermin pasta. Lep pozdrav iz štajerskega konca! Zvončica zvon13

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

16. maj 2008 15:16

No danes pa gremo na obisk veterinarja Teka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti