**recepti z vsega sveta**

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15824

3. maj 2008 18:22

ledenka, nekaj sem ti napisala na zasebno pošto, pa verjetno nisi opazila. Imam kar precej kuharskih knjig z vsega sveta, pa ti lahko kaj pošljem. Če pa te veseli, pobrskaj po googlu: vtipkaš angleško ime države zraven pa cooking, food ali culinary in odpre se ti množica strani, polnih receptov (na primer thai food, thailand culinary, hungarian cooking, indian culinary ali cooking in podobno.

Če te zanima kaj bolj eksotičnega, imam tudi kuharico z recepti Zanzibarja, Kenije, Senegambije, Burme, Nepala, od evropskih držav na primer Malte in Finske (dve od naštetih knjig mi je s svojih poti prinesla ena članica Kulslo, ko je prebrala, da zbiram kuharske knjige).

Recepti iz knjig posameznih nacionalnih kuhinj (nekaj imam tudi takšnih, ki so jih izdala na primer ministrstva za turizem kakšne države v sodelovanju z nacionalnimi gastronomskimi ustanovami) so veliko boljši od tistih v kakšnih splošnih knjigah. Knjigo Vse kuhinje sveta imam tudi sama, tudi tisto drugo, ki jo  omenja mambica, in sta kar v redu. A ko enkrat nekatere kuhinje doživiš v živo, vendarle opaziš razliko.

 

Nekaj receptov imam tudi od kuharjev nekaterih tujih predstavništev pri nas, pri nastajanju nekaterih jedi sem bila zraven, pa kakšen recept od dveh indijskih kuharjev se tudi najde v beležkah.

Če te kaj zanima, sporoči, pa ti pošljem.

 

Pozdrav, Mamamia

mamamia

evagirl  

član od: 4.10.2007

sporočila: 276

3. maj 2008 19:16

Jaz imam pa knjigo Vse kuhinje sveta in če te katera država zanima povej,pa ti prepišem kak recept. evagirl

ledenka  

član od: 1.3.2008

sporočila: 201

3. maj 2008 19:50

mamamia sem videla ja hvala, bom odpisala samo sem prebrala na hitro ki se mi je mudilo pa nisem imela časa odpisat res hvala ledenka

ledenka  

član od: 1.3.2008

sporočila: 201

3. maj 2008 19:51

evagirl ja jst se zelo zanimam za države severne evrope-nekaj receptov imam (v ang) , pa tudi kakšna mehiška bi bila vredu ledenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti