26. apr 2008 15:06
Seveda, saj šparglji odlično prečistijo ledvice! LP. gerna
26. apr 2008 15:06
Seveda, saj šparglji odlično prečistijo ledvice! LP. gerna
26. apr 2008 15:59
Tudi jaz imam svoje na vrtu in vsakič ko jih naberem, takoj v lonec z njimi. Nam so tako dobri, da jih lahko jemo tudi samo kuhane v slani vodi, sicer pa je receptov mnogo. lp Vesna
26. apr 2008 17:19
Lulanje ima vonj po špargljih zelo hitro po tem, ko jih poješ! In to kar intenzivno. mamaF - Mojca
26. apr 2008 18:23
Podobno kot Kyara. Skuham beluše al dente, jih zavijem v tanke rezine pršuta in popečem z obeh strani na maslu. Na krožnik dam oprano in osušeno rukolo, nanjo popečene beluše s pršutom, čez vse skupaj pa na grobo naribam parmezan - njamsi! Radi imamo tudi rižoto z beluši, kremno juho, v solati, ... Pravijo, da je dobro spit vodo, v kateri so se kuhali beluši, a ko greste potem na wc lulat, si dajte ščipalko na nos :))))))
26. apr 2008 19:10
Zelo radi imamo takole pripravljene:
Uporabim zelene beluše, jih olupim, odrežem oleseneli del (če je) naložim v pekač, dodam olivno olje, sol, kapre, rožmarin in pečem v pečici kakih 15 - 20 min., nato potresem s sveže naribanim parmezanom in pečem še toliko časa, da se parmezan zapeče. Če vam je všeč, jih lahko lahko ovijete v pršut, jaz tega ne naredim, ker mi je všeč okus belušev.
Mi imamo pripravljene na tak način zelo radi. In so zdaj pogosto na jedilniku.
Klasika pa so beli beluši preliti s holadnsko omako. Druga jed, ki je zelo pogosto na mizi v času svežih belušev.
In, Anica, ja, naslednji dan vemo, da smo jedli beluše.
Delujejo zelo očiščevalno.
barbara9
26. apr 2008 22:50
aha, potem pa se ne rabim sekirat Anica iz ČD
27. apr 2008 9:02
hahaha ne vem... jaz nisem opazila, čeprav se veliko govori o tem, pa menda ne samo lulanje Sicer pa smo imeli v petek v službi špargljev piknik in smo jih pekli kar na žaru. Zraven pa še šampinjone in olimski sir za žar, bilo je super-čeprav se mi zdi, da so fantje naskrivaj pričakovali, da bomo vseeno kakšne čevapčiče gor vrgli...pa nič od tega mala zelena
27. apr 2008 19:04
Jaz pa sem pri špargljih čisto tradicionalna: najrajši jih imam zabeljene z maslom in drobtinicami! V soboto sem jih skuhala 1 kg, gojenih zelenih, zraven opekla nekaj krompirja - in bilo je krasno kosilo za dva! teta torta
27. apr 2008 21:27
Jasno, ker pač vsebujejo take s novi, ki odišavijo seč.
rimljanka - zasebno mnenje
28. apr 2008 9:29
Kaj pa rižota s šparglji? Ali mi lahko namignete, kako jo ve pripravljate? hvala binaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači sladoled za vroče poletje
Sadne rezine s slivami