Kis + soda - čiščenje
Krasno, da ne čakakš v kakšnih povojih na novo kožo. Torej se lahko tolažiš s tem, da vsaka šola nekaj stane in si vesela, da tvoja ni preveč. ;)
Pa kje si to nabavljala, da ni na embalaži nobenega opozorila? Kavstika je resna zadeva! Med drugim se z njo odstranjuje stara oljna barva s pohištva.
SergejIn kaj piše na embalaži?
Joj, najprej sem mislila, da si vsula gibs v posodico namesto sode(
). Ko pa si povedala o opeklinah, mi ni bilo več smešno.
V večji embalaži in poceni jo dobiš pri nas v Evrospinu.
nolaJaz tega sicer ne poznam, pravi pa mož, da so iz ovčjega loja kuhali milo - ko so kuhali loj, so mu dodali kavstično sodo, ki je pripomogla, da se je loj izčistil in ni imelo milo neprijetnega vonja. Tako mi je on povedal, kaj več se pa ne spomni.
rrrNa parket položi nekaj plasti časopisnega papirja, nanj pa mlačen do topel likalnik. Ko se bo vosek stopil, ga bo vsrkal papir. Postopek ponavljaj, na koncu pa parket pobriši s kuhinjskim papirjem ali staro krpo.
nolaMeni so kis, limona, soda in pač ostala naravna čistila čisto prešibka,... Uporabljam pa čistila znamke nanotreat, ker dobro očistijo pa še zaščitijo površine, tak da dosti redkeje čistim :)
http://bigfatcook.comRancidka, a se čistila nanotreat lahko kupijo samo preko spleta ali so tudi v prosti prodaji? Morda veš?
Če veš, vnaprej hvala za odgovor.
Lp Marta
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Svaljki v curry omaki z ohrovtom

Ajdove palačinke s slivami in sladoledom