Živijo!
Zakaj mi pri buhtljih steče marmelada ven. Zgleda, da jih ne znam pravilno zaviti. Kako delate to ve. Če mi lahko to opišete. Hvala že v naprej.
LP Goga
Živijo!
Zakaj mi pri buhtljih steče marmelada ven. Zgleda, da jih ne znam pravilno zaviti. Kako delate to ve. Če mi lahko to opišete. Hvala že v naprej.
LP Goga
Včeraj sem jih pekla, pa nobenemu ni stekla ven niti marmelada, niti čokolada. Pomokam podlago - kar kuhinjski pult - in testo z ostro moko, kar precej jo uporabim. Na razvaljano testo (in narezano na kvadratke) dam po žličko marmelade ali 2 kvadratka čokolade ali žličko nutele. Vse 4 vogale pridvignem, stisnem, dodam še vmesne stranice, še enkrat stisnem, malo zavijem in malo potlačim. Ko so vsi buhteljčki (delam zelo majhne, iz 30 dag moke jih je bilo kakšne 40) narejeni, vsakega primem za stisnjeni del in pomočim v stopljeno maslo (ki sem mu včeraj dodala malo margarine in olja z okusom po maslu). Mešanica je vroča, a ne vrela. Zlagam jih, pa ne čisto enega k drugemu, pokrijem s servetom in vzhajam v ogreti pečici. Ko so zadosti vzhajani, odstranim servet, prižgem pečico in spečem. Še vroče se da lepo ločiti, se sploh ne sprimejo, tudi mrzli gredo lepo narazen.
Testo sem imela včeraj malo bolj trdo kot za potico.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sladki rogljiči

Tajska rdeča curry pasta