26. mar 2008 23:35
Nekoč so si moji domači zelo pozno zvečer zaželeli pizze. Seveda se mi ni ljubilo delati testa
. Pa odprem hladilnik in dolgo, dolgo "buljim" vanj, če je kaj pametnega notri kar bi morda vzbudilo zanimanje ostalih članov in bi pozabili na pizzo.
In
Tam nekje v kotu poličke je ležalo listnato testo.
Ga zagrabim, razvijem (Hoferjevo sveže listnato testo), namažem s ketchupom, potresem z začimbami za pizzo, naložim s šunko, stresem pločevinko koruze gor in naribam veliko sira
Pošljem vse skupaj v pečico za cca. 20-25 minut in..........................od takrat je ta listnata pizza kar pogosta na našem jedilniku
Ker imam vedno vsaj 2-3 zavitka tega testa doma, ga včasih kar hčerkici sami premažeta s toplo vodo, posujeta s semeni (laneno + sezamovo), narežeta na trakce in me pokličeta, da dam pekač v pečico
Zadnjič enkrat se nam je zluštalo skutinega zavitka. Nedelja. Ura skoraj 18.00, trgovine pa ob 15.00 zaprle svoja vrata.
Na hitro pristavim liter mleka na štedilnik, preden zavre dodam lonček kislega mleka, malo premešam, precedim skozi sito in čez cca. 15-20 min dobim približno 150-200g skute. Zamešam vanjo eno jajčko, malo smetane, pest rozin, vanilijev sladkor in namažem listnato testo.
Pa smo jedli skutin zavitek ob 20.00. Domač
Se zgodi, da včasih olupim 2-3 jabilka, jih narežem na kockice, dodam pest rozin, vanilijev in navadni sladkor, vse skupaj zavijem v listnato testo, spečem in jemo zelo enostaven, poceni, "brzinski", predvsem pa home made jabolčni zavitek. Pa šalčka mleka ali pa kar čaj zraven in nam je prav lepo
Joj koliko je ura, jaz pa o zavitkih pišem
Ja, po (skoraj) celodnevnem učenju sem si dovolila "malo pokukati" na KulSlo in poglejte kam me je zaneslo
blažkaa
Sporočilo je spremenil(a) blažkaa dne 26. mar 2008 23:35:30