član od 20083340 sporočil
Ojla, Čoko, bom še jaz s kakšnim konkretnim predlogom pomagala:
- polenta (skuhaš za dva dni): 1. dan jo postrežeš z brodetom, omako iz bučk ali golažem, ostanek spraviš v hladilnik
2. dan: polento narežeš na kocke, pocvreš na olju ali maslu, dodaš žvrkljana jajčka, ko zakrknejo ponudiš s špinačo oz. skledo solate
- riž (skuhaš za dva dni): 1. dan rižota - pač kuhaš riž in omako posebej, ostanek riža daš v hladilnik in
2. dan: z rižem zgostiš zelenjavno juhico, zraven na hitro spečeš puranje zrezke (en zrezek daj na stran in ga boš naslednji dan drobno narezala v juhico za otročke)
- par dni lahko v hladilniku hraniš tudi kuhan ješprenj, piro, ajdovo kašo in jih vmešaš v različne zelanjavne mineštre - za majhnega otroka je to že kar nasitno kosilo
- testenine (tudi ostanejo v hladilniku 2 dni): 1. dan tople s poljubno omako, 2. dan narediš hladno testeninsko solato za večerjo...
- zelenjavne juhe (brez špinače) brez problema ostanejo v hladilniku 2 dni, da ni preveč monotono, vsakič vmešaj notri kaj novega - žličnike, koščke mesa, tenko narezane palačinke, drobne testeninice,...
Sicer pa se strinjam z bannanno, da je še najbolj preprosto čarati različne mineštrice - nekaj časa ti pobere sicer čiščenje zelenjave, potem pa se kuha samo, pa lahko v tem času spečeš meso, ali palačinke, ribe ali kaj takega.
- Skuhaj krompir v olupkih, ga olupi, nekaj ga ponudi otrokoma z malo masla, skute s pečenim jajcem, iz ostalega krompirja naredi krompirjevo solato za večerjo ali krompirjev zavitek iz listnatega ali vlečenega testa + solato še zate in moža
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Ko sta bila moja otroka se bolj začetnika pri "pravi" hrani, je vsak dan še najbolj zalegla kakšna izdatnejša juha, za poobedek pa par žlic skute ali jogurta s pretlačenim sadjem.
mamaF