Kakijeva nevesta
Evo, rastišče čemaža:

sem ter tja ( pravzaprav zelo poredko ) med čemažem raste nekaj drugega, ki se dobro loči od čemaža ( čemaževi sisti so bolj " špičasti " ):

Pa, mimgrede, a se Hedonist kaj oglaša? Pa ni treba takoj pomislit na najhujše, lahko, da ima le prebavne motnje in mora pogosto it, saj vaste kam ( tam kam cesar hodi peš )
ežoj
Tako je, tisti drugi, s širokomi, spodaj izrobljenimi listi, izrazito žolnato ploskvijo in močno osrednjo žolo je kačnik, zelo strupena rastlina. Popoldan grem tudi jaz po čemaž...................tja, kjer sem ga že prejšnjo nedeljo nabrala prvo letošnjo bero.
Rimljanka, pri nas rastejo med čemažem pegasti listi, podobni gornjim, ne pa čisto enaki. Najbrž je tudi to kačnik? Nikoli ga pa še nisem videla cveteti.
CilaJa, potem je pegasti kačnik. pri nas sta 2 vrsti, laški in pegasti.
Od tukaj. Na fotki sta oba. Za primerjavo.
Mislim, da bo res tisti levi. Ko bodo listi dovoj veliki, bom poslikala in primerjala.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kakijeva nevesta

Domači sladoled za vroče poletje