Čemaž, divji česen
Katjushka na Štajerskem koncu ga je ogromno v gozdu za tremi ribniki (Maribor) ali pa v bližini Borla.
"Za sproti" ga imam nekaj posajenega doma (nekaj v loncu, nekaj na gredi), sem pa izkopala celo rastlino s čebulico in jo posadila doma. Uspeva brez problema, tudi tisti v loncu že tretje leto lepo raste.
ajetam
član od 20052053 sporočil
U, od Kala do Mrzlice bi pa zmogla. Grem v izvidnico, upam, da kmalu.
Jelenckova

Jelenckova sporoči kakšno je stanje na terenu. Boš?
SMILE28
Čemaža je zelo veliko tudi ob Planinskem gradu in ob poti na Slivnico.
Lep pozdrav z Notranjske.
karmenka
član od 20041901 sporočil
| ajetam je napisal/a: |
| Katjushka na Štajerskem koncu ga je ogromno v gozdu za tremi ribniki (Maribor) ali pa v bližini Borla.
"Za sproti" ga imam nekaj posajenega doma (nekaj v loncu, nekaj na gredi), sem pa izkopala celo rastlino s čebulico in jo posadila doma. Uspeva brez problema, tudi tisti v loncu že tretje leto lepo raste.
ajetam |
Super! Hvala za info. Že imam idejo za izlet.

A je pomembno, kdaj bi ga (pre)sadila?
katjushka
Camez proti trebusnim tezavam:
v manjso steklenicko si nalijem domace zganje,dodam narezan camez in malo sladkorja.Vse to postavim na okensko policoin pustim dva tedna stati.Veckrat premesam.Potem shranim na temno in "varno"

-mesto.
Lep pozdrav
marmeladka
Mene pa zanima, če ve kdo kaj o zamenjavi čemaža s podleskom (smrtno nevaren) in strupeno šmarnico, ki so si zelo podobni (za začetnike) oziroma kako jih zanesljivo ločit.
L.p.
ACDC
Čemaž diši po česnu. Nabirati ga moraš sedaj. Bolj ko se bliža maj, več nevarnosti je, da ga zamenjaš s šmarnico. Sicer pa takrat čemaž po navadi že požene cvet.
To, da ga lahko posadiš doma, pa mi še ni prišlo na misel. Hvala za idejo!
LP

karmenka
Jaz sem ga sadila spomladi, tako da letos še nisi prepozna. Pri izbiri prostora za sajenje bodi pozorna na to, da bo bolj v senci, lahko pod drevesi.
ajetam
V Ljubljani ga lahko naberete pri Športno rekreativnem centru (ŠRC) na Ježici. Z avtom se pripeljete na parkirišče, potem pa v gozd (majhen gozdiček) kjer je vse zelenoooooooooo od čemaža. Nastavki za cvet se že delajo

. Tako diši po česnu, da ga je nemogoče zamenjati za

.

zvezdica55
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 386, prikazujem sporočila od 31 do 40
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.