Seitan-kako ga pripraviti?

V hladilniku me že nekaj dni čaka prvi kupljeni seitan. Pa me zanima, kako ga pripravljate, da je okusen? No ja, saj niti ne vem, kakšnega okusa je. Ampak zadnje čase res malo spreminjam prehrano in iščem nove ideje. Kljub neugledni barvi se je tale seitan prilepil za moje prste v trgovini. Jutri bi ga rada jedla za kosilo. Hvala za predloge, župca

A se to prebere kot " šeitan ", ali morda " šejtan "?

ežoj
tako piše na ovitku, previdevam, da bi se lahko izgovorilo zejtan.
pri nas rečemo sejtan:) Pa tudi ostali vegiji, s katerimi sem se kaj pogovarjala na to temo izgovorijo tako brza

He, he, je ežoj nekaj drugega mislil,...a ne, ežoj?  nekaj takega.

rimljanka - zasebno mnenje

Rimljanka, prav imaš, preseneča me da to veš.

ežoj
Jaz ga včasih narežem na koščke in popečem v omaki s šampinjoni, korenjem, porom in kislo smetano, pa z malo belega vina, kot nekakšen ragu, zraven grejo široki rezanci ali kaj takega. Sam po sebi nima posebnega okusa, če ni v omaki, ga fajn v čem marinirat (če še ni).

Aja, ežoj.......... Karl May, he he , se mi zdi, one zgodbe z Jutrovega, no, pa še kaj...............sem bila (in sem) knjižni molj, zdaj sem še internetni.

Aja, sejtan mi pa ni všeč. Okusna bo pa omaka, sam sejtan zame nima kakega posebnega okusa (kolikor se iz davnine spomnim).

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti