Palačinkina torta z malinami
Ja, punce, topim čokolado na vse zgoraj opisane načine, od mikrovalovke do vodne kopeli, pa tudi v pečici sem jo že. Finta pečice na 40°C pa je pri nas, navadnih gospodinajh ta, da enostavno pečico segreješ na 50°C, jo ugasneš, malce prezračiš in je temperatura takoj nižja.
Aja, mamamia, kakavovo maslo dobiš za veliko manj cekinov v Pekarni Vrhnika (posoda z 2,5 kg stane okoli 25 evrov).
Loni MakaroniJaz sem pa ugotovila, da se čokolada čisto lepo stopi na steklokeramiki. V posodo z debelejšim dnom nalomim čokolado, dodam malo kokosovega olja in hop na ploščo, prižgano na polovičko do max. 1. Med topljenjem pridno mešam in po potrebi dodam še maščobo, mleko ali smetano. Odvisno od tega, zakaj jo potrebujem. Vedno pride zelo lepa, svetleča se, glazura.
Julija| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Lijana, sister, peace ok....je preveč lep sonček zunaj. Ampak, a veste, da jaz do današnjega dneva sploh nisem vedela, da se lahko čokolada pri topljenju sesiri? Vendelina jr. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Palačinkina torta z malinami

Pasta iz ingverja in česna