Browniji s temnim pivom
Čokolade naj se ne bi pregrelo tam nekje nad 40 stopinj, sicer se sesiri, postane čudna, ko se strdi siva... Sicer pa pazljivo pri izbiri čokolad za oblivanje, kake divje zadeve iz nekih poceni znamk znajo vsebovati way too much maščobe. In je kiks takoj tu...
lidkaJa Vendy, pa še kuhalne plošče ven vržmo in začnimo kuhat na drva, baje hrana precej boljša.
LijanaPri peki kruha pozabi na trije ščepci, itd. Sol se tehta: 15 - 20g soli na kg moke(ledvični bol. 5g ali). Namig, poravnana jedilna žlica (moja) soli tehta 15g.
| katka lopatka je napisal/a: |
| Delovna temperatura čokolade je
za TEMNO ČOKOLADO 31°C, za MLEČNO 30°C in BELO 29°C
Nad to temperaturo ni OK. Sama topim v MV skupaj z maslom, ker mi je najlažje, vsega skupaj 2 minuti, vmes dvakrat zmešam in ni sploh nobene panike.
Če nimate MV ali pa vam je z vodno kopeljo zamudno, lahko čokolado stopite tudi na najnižji temperaturi v pečici. Postopek je isti kot v MV.
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Browniji s temnim pivom

Pijana Kokoš