Metuljčki s paradižnikovo omako
| Simona84 je napisal/a: |
No te bom razsvetlila... nisi tupa ne ti, ne jaz (ker čokolado topiva v MWP) in kuhat znaš ti, pa tudi jaz... itak se je že večina navadila, da ima Vendy vedno prav in da ji je vedno treba kimat. Bog ne daj, da misliš drugače (če pa že, pa bolje da si tiho |
A tako ti o moji dobri prijateljici Vendi ( pardon, z ipsilonom ) torej Vendy ( ki me sicer obtožuje, da je zalezujem in nadlegujem, ni ji padlo na pamet, da sem morda zaljubljen ). Resnica je pa tudi, da smo se vsi v šoli učili tudi tako zoprne stvari, ki so ji ( pa menda še ) rekli fizika, resnica je tudi da smo vse to pozabili, edino moja dobra prijateljica Vendy ( z ipsilonom ) se še kar neki spomne: tisto o temperaturi in energiji porabljeni za izhlapevanje.Torej, če damo vodo v posodi na kuhalnik in merimo temperaturo vode, v začetku temperatura narašča dokler ne doseže vrelišča cca 100o C, potem je temperatura konstantna, ne glede na to koliko močno smo nastavili grelec, od nastavljene moči je odvisno edino le v kakšnem času bo voda povrela.
Glede čokolade knjige pravijo tako:
Čokolado topiti na vodni kopelji, s tem da temperatura vode naj ne bo več kot 60o C, čokolada se ne sme segreti na več kot 46o C, drugače se sesiri, čokolada pri topljenju mora doseči 44o C, da se stopijo kristalčki kakavovega masla.
Jaz sem poskusil vse možno, pri meni je problem, da nikoli ne dobin sijajen čokoladni preliv, pa naj počnem karkoli ( zmeraj dobim mat preliv ).
V knjigi je opisan tudi način priprave čokoladnega preliva v MV pečoci, poteka tako kot so druge že opisale.
ežojNisem brala vsega in lahko da si dobila že vse odgovore. Za taljenje čokolade zelo izčrpno od Wendi.
Za soljenje kruha dam 10g soli na 600g moke.
Aki| ežoj je napisal/a: | ||
A tako ti o moji dobri prijateljici Vendi ( pardon, z ipsilonom ) torej Vendy ( ki me sicer obtožuje, da je zalezujem in nadlegujem, ni ji padlo na pamet, da sem morda zaljubljen ). Resnica je pa tudi, da smo se vsi v šoli učili tudi tako zoprne stvari, ki so ji ( pa menda še ) rekli fizika, resnica je tudi da smo vse to pozabili, edino moja dobra prijateljica Vendy ( z ipsilonom ) se še kar neki spomne: tisto o temperaturi in energiji porabljeni za izhlapevanje.Torej, če damo vodo v posodi na kuhalnik in merimo temperaturo vode, v začetku temperatura narašča dokler ne doseže vrelišča cca 100o C, potem je temperatura konstantna, ne glede na to koliko močno smo nastavili grelec, od nastavljene moči je odvisno edino le v kakšnem času bo voda povrela. ežoj |
Joj ežoj, oprosti ker sem te razočarala
Kako se ti lahko oddolžim
Nisem zlobna, tega tudi nimam namena biti- ampak ne pustim pa, da človek zatira človeka veš.
Uuu, danes ni le polna luna, mrk bo!!! To bo še vroče... ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Metuljčki s paradižnikovo omako

Ocvrte brizgane palčke (churros)