19. feb 2008 21:13
Hvala, katka lopatka, za vzpodbudo. Jaz sem res grozna. Vsak recept grem nekaj poenostavljat. Ja, sem pač ekonomist in moj moto je: racionalno z energijo (mojo, seveda). Sem pa zato tudi že kaj namesto na krožnike lepo pospravila v koš ali školjko. Tako sem do nedavnega imela grdo navado, da nisem merila natančno tekočino za kruh v kruhomatu. Vlijem tako malo manj kot 4 dcl tekočine, vržem, notri dobre pol kg moke in nato dodajam: malo moke, malo tekočine, pa spet malo moke, malo tekočine... in tako nekajkrat, dokler se mi ni nekoč zgodilo, da je bilo vsega preveč in je vse zlezlo čez. Vsekakor je bilo čiščenje kruhomata veliko zamudnejše kot natančno merjenje količin. No, tudi to se mi je že zgodilo, da sem dala v kruhomat zamesiti vlečeno testo. Ker je hitri program najprikladnejši, sem nastavila na le-tega namesto tistega za pripravo testa (predolgi predprogram za moje pojme). Vse bi bilo v redu, če ne bi pozabila kruhomat pravočasno izklopiti. Pa se je vlečeno testo začelo peči. Zato še vedno pritrjujem tistim, ki natančno merijo. lp, župca