13. sep 2008 16:24
Tudi agencije ti zelo pomagajo pri iskanju cenovno ugodnih kart, če sama nisi najbolj spretna pri iskanju ali nimaš časa, se kar obrni na njih (če se iz Mb mi sporoči na zasebno pošto, te napotim na en dober naslov).
Sama nimam slabih izkušenj z naročanjem preko interneta (oziroma je praksa, da plačaš na banki, potem pa jim faksiraš potrdilo o vplačilu, vsaj preko lastminute je tako).
V minulih letih so letališke takse zelo dvignili in to krepko zviša ceno potovanja, čeprav je sama karta dokaj poceni, včasih pa dodajo še strošek za gorivo (po deset evrov), na nekeatrih letališčih tudi neko takso za varnost.
Je pa treba brskat in brskat, včasih je pri dnevu razlike cena leta bistveno cenejša.
Pa še eno opozorilo:
na elektronskih kartah je opozorilo, da vsaj dva dneva pred letom preko checkmytrip preverite podatke o letu. Naredite to vsaj teden dni prej in potem vsak dan. Če sama ne bi tako ravnala, bi letos namesto leta iz Hamburga v New York ostala v Hambrugu z dolgim nosom, ker je bila linija vmes ukinjena in sem jaz od vseh kupcev (redne karte, ne last minute!) bila edina, ki me o tem niso obvestili. A sem prekontroilara podatke 14 dni prej in je bilo dovolj časa za iskanje drugega leta oziroma reševanje problema (ker ti niso dolžni zagotoviti nadomestnega leta po isti ceni, vrnejo ti denar in se moraš znajti sam).
Tako da je potrebno prebrati res vsako vrstico in se držati navodil, pa naj bot še tako nenavadna. Mamamia
mamamia