Korčula

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

4. feb 2008 21:45

Mišika, se strinjam... (razen morda Hvara) je ni čez Korčulo, po mojih izkušnjah. Pač odvisno kaj iščete. Na Korčuli, vsaj v tistem delu, ki sem ga jaz spoznala, ni nekih vele žurk, je pa mir, posebna klima, o domačinih in njihovi gostoljubnosti pa ne bom sploh izgubljala besed. Je pa res, da smo bili v privat app... in nismo spoznali nit G od gužve ! Je pa res...kjer so hoteli, posebej kjer so nekoliko nižje cene, zna biti kar konkretna gužva.... Imam podobne izkušnje kot sajovitz:) tabina

bosa  

član od: 14.2.2006

sporočila: 247

5. feb 2008 9:16

Vsem se zahvaljujem za informacije. Chappy, prav v Adrio nameravamo, kjer nudijo all inclusive. Najbolj me je pač zanimalo, če je bil kdo na otoku Proizd in če je res tak lepo, kot kažejo slikce. :) Lepo se imejte... bosa

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

5. feb 2008 9:26

enkrat sem bila na korčuli. v neki mali vasici, ki je bila bližje mestu korčula. res lep otok. na proizdu mogoče celo srečaš oliverja dragojeviča ;) če bi šla v mesto, pa bi definitivno izbrala bližino mesta korčula, ki je meni osebno veliko lepše mesto kot vela luka. na proizd vozijo barkače.. bannanna

bosa  

član od: 14.2.2006

sporočila: 247

5. feb 2008 9:52

No, to me je zanimalo....če vozijo na otok. Hvala bananca :) Tak...zdaj mam vse info..zdaj še sam denar zberem, pa grem rezervirat termin. Hvala vam... bosa

Engie  

član od: 12.10.2007

sporočila: 472

5. feb 2008 10:00

Mi smo bili lani konec avgusta v V Luki z agencijo ....in njihovim prevozom za 100e po osebi -last minute. Vozili smo se 25 ur. Kar se pa tiče Korčule vse lepo in dobro .Še bomo šli. Engie

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

13. feb 2008 20:01

S fantom sva bila poleti v Lumbardi na Korčuli. Bilo je krasno, to je mirnejši predel otoka, morje je čudovito... ko se nama je zahotelo zabave sva šla pa v mesto, ki je v sezoni zelo živahno. Veliko je predvsem house glasbe, pa tudi kakšna terasa z lokalnimi svirači... lušno, priporočam ;) mala zelena

koštrunčka  

član od: 5.8.2013

sporočila: 1

5. avg 2013 16:23

Tole je najina izkušnja:

Letošnje leto sva se s fantom odločila, da odpotujeva na dopustovanje v Dalmacijo. Južni del Hrvaške mi je bil vedno pri srcu, saj smo tja zahajali s starši in spomini nanjo so lepi. Fant tam še ni bil, zato se mi je zdela idealna priložnost, da odpotujeva na Korčulo. Vedela sem, da so plaže tam lepe, da ni gneče, da so cene zmerne pa tudi Dalmatinci so znani kot zelo prijazni ljudje.

Apartma sem iskala po spletu in sicer izven »večjih« krajev. Nazadnje sva se odločila za Prižbo, ki leži na južnem delu otoka. Z lastnikom apartmaja smo najprej komunicirali preko elektronske pošte. Bil je zelo prijazen in poslal tudi fotografije apartmaja. Vse se nama je dopadlo, tudi cena (40 EUR na dan). Akontacije ni zahteval in mi verjel na besedo, da prideva. Slišala sva se tudi po telefonu, da sva javila uro kdaj približno prideva (pot se je namreč zaradi prometne nesreče na avtocesti zavlekla).

Apartma je bil super. Čist, pospravljen. Tudi lokacija je bila idealna; 50 m od trgovine, čez cesto je bila »zasebna« plaža, v bližini je bilo nekaj gostinskih lokalov (bari, picerija, konoba).

Edina pomanjkljivost je bila, da sva imela okno spalnice tik nad cesto in ponoči je bilo včasih kar hrupno. Morda sva malo pogrešala boljši nož, čistilo za pomivanje posode in kakšno krpo J. Malenkosti, skratka. Da nimajo internetne povezave in klime pa sva vedela že pred prihodom.

Dopust je mineval tako kot mora: plaža, sonce, morje. In kolo. Sva namreč ljubitelja cestnega kolesarstva in morava priznati, da je Korčula raj za kolesarje! Lep asfalt, malo prometa, magični razgledi in lepi višinski metri J. In seveda takoj osvežitev v morju.

Tudi z domačini in lastniki apartmajev sva se lepo ujela. Vsakodnevno smo se pogovarjali, saj sta starša lastnika Nikše živela v sosednji hiši. Vse lepo in prav, ampak...

Zadnji večer v tem apartmaju se nama je na terasi pridružil Nikša, torej sin in nama ponudil pomoč pri iskanju prenočišča za zadnjo noč najinega dopusta (ta apartma je bil najin zadnji dan planiranega dopusta namreč zaseden in ves čas sva vedela, da se bova morala za en dan seliti). Ker sva avanturista sva rekla, da se bova znašla sama.

Odprla sva liter slovenskega vina in malo smo pokramljali in potem še poračunali. Na koncu sva ga vprašala kdaj morava naslednji dan izpraznit apartma in povedal je, da ob 10. uri, ker ob 12. uri pridejo novi gostje.

Zjutraj sva se zbudila in seveda začela pospravljati. Najprej osebne stvari, hrano iz hladilnika in ostale zadeve. Vse smeti sva dala v vreče za smeti.

Okoli 9. ure se je okoli apartmaja že sprehajala mama lastnika. Najprej je z nekoliko dvignjenim glasom pripomnila, da ne bi slučajno pustila vreče smeti pred apartmajem. Seveda sva rekla, da ne in fant jih je takoj odpeljal v kontejnerje, ki so bili v bližini.

Sama sem nadaljevala s pospravljanjem, nakar je gospa kar vstopila v apartma (kljub temu, da svojih stvari še nisva pospravila in niti nisva začela čistiti apartmaja). Z dvignjenim tonom glasu je začela hoditi po stanovanju in dajati pripombe zakaj nisva odstranila posteljnino in pospravila posodo v omare (naj povem, da je bila čista in tik pred tem pomita in se je sušila). Skušala sem ji povedati, da apartmaja še nisva pospravila in da ura še ni 10. Očitki so se stopnjevali in resnično jih nisem mogla več poslušati, zato sem brez besed raje v avto odnesla še zadnje stvari in fantu pomagati naložiti kolo. Očitno je v tem času gospa nato poklicala še sina, ker je nazadnje tudi on, precej nervozen prišel do apartmaja in začel živčno pospravljati tudi on. S pogledom v tla se naju je želel po hitrem postopku »znebiti« z besedami: »ajde, ruku i idita«. Da bi umirila slabo voljo sva Nikši rekla, da sva resnično želela apartma počistiti sama. Nič nama ni bilo več jasno, saj so se kar naenkrat začeli obnašati zelo arogantno, mama pa naju je začela celo zmerjati z besedami, da sem jaz zagotovo Srbkinja (kar sicer nisem - ampak se mi pa postavlja vprašanje: in kaj če bi res bila? ali narodna pripadnost res kaj pove o človeku?), da tako slabih gostov še niso imeli in da sva slabša od ciganov!

Se strinjam: apartma nisva očistila tako, da bi izgledal enako kot prvi dan ob vstopu. Vendar za to niti nisva imela časa (gospa je prišla v apartma pred 10.uro! in to še predno sva uspela odnesti osebne stvari), poleg tega to niti ni praksa, da apartma gost do potankosti počisti sam. Moram pa povedati, da apartma resnično ni bil svinjski –bil je pač »normalno« umazan, kot se za 9-dnevni dopust »spodobi«.

Stara sem 32 let in že več kot 10 let delam v turizmu, ampak kaj takega se mi v življenju ni zgodilo. Oba s fantom tudi potujeva precej, zato nama je bilo obnašanje lastnikov pravi šok! To je tudi edino, kar sem zmogla povedati lastnikom apartmajev. Torej brez žaljivk in grdih besed.

Dopust je s tem zagotovo dobil svoj grenak priokus. Na žalost nas očitno (vsaj nekateri!) Hrvati še vedno ne marajo in očitno nekateri še vedno prelahko prislužijo kakšen evro. Lahko bi odprla celo politično debato o tem, vendar se bom raje vrnila k turističnim vodam... Vsak pač ni ustvarjen za delo v turizmu in gost mora biti vedno kralj!

Žal vam tega apartmaja ne moreva priporočiti, saj meniva, da je odnos do gosta izjemnega pomena, česar pa se bo morala družina Šeparović še naučiti ali pa se preprosto nehati ukvarjati s turizmom.

Naj pa na koncu vseeno dopišem še to, da sva zadnjo noč pa našla sobo v Veli luki, pri eni preprosti ženici. Srečali smo se samo zvečer, zjutraj pa naju je prijazno povabila na kavo in travarico; izmejali pa smo se še nekaj besed. Vse to za 100 kun na noč!



koštrunčka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

5. avg 2013 17:16

OK,

naletela si pač na druščino čudakov in ne boš več šla k njim.

Kaj pa kulinarične dobrote? Si prinesla s seboj kak recept - cukaroni, klašuni, morske ježke sta poskusila?

 

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. avg 2013 20:29

Čakaj, več 10 let delaš v turizmu in

- nisi zmogla na noben način bukirati prenočišča tako, da bi bila ves čas v enem apartmaju?

- po 10-ih letih še kar verjameš, da morajo gostje apartma počistiti za sabo - to zadnje počnejo kar lastniki, gost se mora samo ob uri umakniti iz apartmaja...

 

Hočem reči, meni tisti podatek o desetletnem delu v turizmu v zgodbo o tem, kako te kak "gazda", ki bi v treh mesecih rad zaslužil za celo leto in je temu primerno ordiner....mi v tako zgodbo ne paše.

Vendelina jr.

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

5. avg 2013 21:24

Pozdravljena, eni se potrudimo bolj drugi manj. Človek res vse proba v življenju. So si že"naredili reklamo", da se ne bosta vračala. Še v soboto sem našim gostom pomagala nositi potovalke iz avta, v cca. petih letih je bila mogoče le dvakrat slaba volja z naše strani glede gostov (švercerji v apartmaju).

majaos

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti