Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi
| *Etka je napisal/a: |
Resnično te mine volja do življenja, če veš, da jemlješ kredit, ki ga boš odplačeval do svojega 60-ega leta. |
Prebiranjem teh prigod, sem se spomnil kako je bilo pri nam v bloku ( tam sem živel več kot dvajset let ): V osmem nadstropju ( mi smo bili na šestem ) so imeli mornarja, ki je na vsakih leto ali morda leto pa pol prišel domov in priredil tridnevno žurko, ma kaj žurko, ŽURKO. Mene pa to ni nikoli motilo ( oziroma, pa naj mu bo, lahko tudi mal potrpim ), drugi sosedje pa so klicali policijo, pa so imeli temo za pogovor: a ste slišali nocoj .........
ežoj| proxima je napisal/a: |
| Cim furas eno dovolj hudo sluzbo, navadno nimas vec dosti priloznosti, da bi pil kavo na balkonu v gatah ali da bi se ob pol treh ponoci na ugasajoci zurki drl partizanske ali kake druge pesmi. Ce imas otroke, jih pri petih letih lahko posljes igrat se na vrt - ampak pri 15 jih bos razvazal okrog po zurkah, plesnih vajah, dramskih krozkih, kinih in na randije, ali se bos pa vsak vecer tresel, ali bo sosedov mulec, ki je komaj dopolnil 18 let in je komaj naredil soferski izpit in je pravkar kupil 14 let starega Unota, zvecer dovolj trezen, ko bo peljal tvojo smrkljo domov (o taksijih ali kakrsnemkoli javnem prometu lahko vecina Slovenije le sanja). Ko si starejsi, je tudi pomembno, ali moras za zdravnika ali v trgovino sesti v avto in se peljat 10 km - in ali moras pred tem se skidat 50 kvadratnih metrov dvorisca, ali pa pocakas, da to opravi mestna komunala (ki je sicer v Ljubljani med najbolj bogabojecimi ustanovami, za kupe snega, ki ga plugi napluzijo na plocnike in kolesarske steze, ponavadi recejo "Bog ga je dal, Bog ga bo vzel..." - malo poeticno pretiravam, vem!;))) lp, proxima |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi

Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom