Absolutno bom vsaj 3x cvrla moje krofe.
lp Vesna

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem
Potem pa še pečeni
Okus je pa podoben kot čokoladna torta, dober...Naredila sem jih iz kvašenega testa v kruhomatu, ampak je zaradi kakava bolj gosto in drugače vzhaja kot navadno. Je pa super, malo drugačni krofi.
Za 12 krofkov je dosti 520 g moke, 20 gramov kakava, 2 dl mleka, 20 g sladkorja, vanilin sladkor, 1 jajce, 12 dag masla ali margarine, pol vrečke suhega kvasa. To sem dala na program za vzhajanje, nato na ostri moki še malo povaljala in zamešala še 100 g nadrobljeno milko (koščke). Pekla na 175 stopinj cca pol ure, malo ohlajene pa s čopičem premazala s stopljeno jedilno čokolado z maslom, ki sem ji primešala še vrečko vanilijevega kapučina, posula s kokosom, krokantom in belo čokolado.
to je to,
adio
| katka lopatka je napisal/a: |
| Jelenčkova, sicer sem šele zdajle videla tvoj post za Muelerja, ampak sem šla po službi kar tja pogledat za štos, pa sem dobila model |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem

Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci