Hujšanje

mark5  

član od: 4.4.2008

sporočila: 443

22. maj 2008 8:37

Saj je v oglasnih reklamah vse zapisano samo vprašanje je če si dovolj hiter in zalogo pred nosom že vso prodajo to pa je drug problem.Samo ne mi rečt da upokojenci vse pokupijo, ker to ni res saj se velikokrat zgodi da do izdelka še pridejo ne.Poskusi srečo mogoče ti pa kdaj le uspe priti do cenejšega sadja in zelenjave.Začeli so že sprodajo češenj, kipa imajo vratolomno ceno mogoče jih bo lahko kupovati samo po komadih, ker drugače bodo težko dosegljive, čeprav so zelo mamljive. mark5

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

25. jul 2008 12:27

Da ne odpiram nove teme, sem poiskala kar to. Zanima me, koliko vas, ki se vas sprehaja zdajle po teh spletnih straneh, se podaja na pot kakršnekoli diete z učinkom malce shujšati, se malenkost preoblikovati in ste morda pripravljeni svoj način deliti z drugimi.

Nimam v mislih žuganja s prstom in vtepanja v glavo, kaj je pravilno. Samo vaš sedanji način in morda dosežke danes, jutri, pa čez tri dni....

Lahko v obliki počutja, izgube kg, motiviranosti za delo, če vam katera hrana še posebej "brenči" po glavi v teh dneh.....tako, saj veste, kaj mislim.

Titta

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

25. jul 2008 12:49

Malce moram pazit zaradi zdravja, malo pa tudi zaradi nekaj odvečnih kg. Torej, vse, kar se da, prehodim peš (v trgovinah nič tekočih stopnic in podobno), jem sicer vse po vrsti, ampak več krat na dan, zelo majhne obroke. Tole "vse po vrsti" je mišljeno tudi kruh in šunka, pa krompir in testenine na primer. Ne jem nobenih omak, večinoma jem svežo zelenjavo (paprika, kumare, bučke z jogurtom, zelena solata), pa obvezno kak kos črnega kruha ali žemljo ali kakšpnega peciva v dopoldanskem času (da do večera vse to pokurim).

Skratka, nobenega posebne dieta. le malce lažja hrana kot v drugih letnih časih in malo manjše količine, pa več hoje. Gredo kile počasi dol, pa tudi počutje je boljše.

mamamia

mamamia

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

25. jul 2008 13:32

To temo sem odprla zato, ker v ponedeljek pričenjam eno tedensko sadno prehranjevalno zadevo. Ne bom rekla dieto ampak bolj način hranjenja. Malo zato, da se telo prečisti od vseh rojstnodnevnih pojedin, veliko pa zato, da malo sklesam obročke, ki me resnično že motijo in grem spat in zbudim se z žalostnim pogledom na omaro, v kateri je kar nekaj, nase pa vedno navlečem le iste cunje večjih velikosti.

Če bo to teden ali bo več, je odvisno od počutja, če pa vas bo zanimalo, vam bom poročala, kako se počutim in kakšen je uspeh.

Titta

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

25. jul 2008 13:40

Dobro, Titta, z zanimanjem bom prebrala, koliko stvari iz svoje omare že lahko oblečeš. Želim ti, da boš lahko oblekla vsaj večino stvari. Tudi meni moti, da nekaterih stvari iz svoje omare ne morem obleči. Pri vsem trudu za zmanjšanje kilogramov se lahko pohvalim samo z večjimi sposobnosti "laufanja". Saj cunj imam dovolj, ampak kaj, tudi sebe imam dovolj oz. preveč. Lp iz Mb riba-ribica

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

25. jul 2008 13:47

Torej, bom poročala. Vsake toliko povem kako mi je in koliko je kaj na tehtnici.

Titta

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

25. jul 2008 13:59

Titta, super odločitev. Po tem tednu boš kot prerojena. Jaz pa prvič v svojem življenju nisem zavijala z očmi, ko sem stopila na tehtnico in mi je pokazala + 2 kg na februarsko podlago. Je razlika, ali človek dobiva špehec ali pa dela na mišicah, sem se pač začela malce bolj tudi z vajami za moč ukvarjati, ker ob vsem kardio, kar itak zganjam, bi lahko spet končala med okostnjaki. Tako pa isto pašem v cunje s par kilami več na vagi.

Na nekaj sem pa pozabila, jaz nikoli ne začenjam ob ponedeljikih, ampak ob sobotah. Sovražim namreč tisto frazo "od ponedeljka dalje bom/ne bom več..."Loni Makaroni

Sporočilo je spremenil(a) Loni dne 25. jul 2008 14:01:30

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

25. jul 2008 14:19

Mene tudi nekako moti ponedeljkarstvo. Pravzaprav že danes začenjam z novim načinom - no, ne z groznim pompom in zaklepanjem hladilnika, bolj z zamenjavo mesnega dela kosila z zelenjavnim delom. Malica v službi je bila še pod vplivom ribe in žemlje, to sem imela pripravljeno že od včeraj, postopoma pa bom do ponedeljka že malo bolj "not padla".

Titta

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

30. jul 2008 12:09

Sreda je! Dva dneva sta bila malo bolj skromna pri hrani. Včeraj sem skuhala gromozansko skledo zeljne juhe (saj veste, tisti recept za tovrstno krasno dieto).

Vsake toliko malo pojem (sem v službi); ni mi hudo, nisem lačna, tudi nekih velikih oči nimam za kaj drugega.

Se kar dobro držim. Tehtanje bo na vrsti popoldan. In seveda čez nekaj časa spet poročam, kako in kaj. Aja, počutje je fino in zelo dobro. Brez glavobola in nervoze.Celo neke vrste delovni elan se stopnjuje.

Titta

spelci  

član od: 1.4.2008

sporočila: 276

30. jul 2008 13:16

Zanimiva tema. Pri vsaki stvari je pomembno tudi to, da te nekdo spodbuja, zato vse "sotrpinke" kar pogumno. Tudi sama trenutno pazim na prehrano in se malo že pozna, vsaj po počutju. Poskušam, da ne bi več jedla ob 23-ih in mi 2 tedna bolj ali manj uspeva. Zanimivo pa je seveda deliti izkušnje tudi z drugimi. Sama pazim predvsem pri sladkarijah, da ne zmažem velike čokolade na enkrat. ;) špelči

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti