Ponudba za zaposlitev-da jih "kap"

barbay  

član od: 4.1.2008

sporočila: 202

tema odprta - 8. jan 2008 11:01 | ogledi: 5.545 | odgovori: 20

Pozdravljeni!Obračam se na vas s prošnjo za pomoč. Vem, da se je o tej temi že veliko govorilo, ampak ne najdem tistega kar iščem.

Po treh letih želim menjati službo. Problem imam s pisanjem vlog, ker želim, da delodajalec mojo vlogo prebere, ne pa jo da na stran, ali v evidenco. Rada bi napisala vlogo, s katero bi pritegnila pogled bralca te vloge,oziroma, da si rece:"to bi pa povabili na razgovor". Ja vem, da so potrebne izkušnje,..., ampak, z nečim jim moram vzbuditi zanimanje.

Upam, da sem vam nakazala kaj potrebujem, ker resnično rabim vašo pomoč.

Hvala

Lep dan

barbay

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

8. jan 2008 11:16

V job klubu so nas naučili, da mora prijava oz ponudba za zaposlitev že na prvi pogled pritegnit. obrobe, barve, tvoja fotografija, čimveč tvojih znanj, izkušenj tudi iz drugih področij, ki bi ti lahko koristile...

Povedali pa so nam tudi, da izkušne niso samo delo ki smo ga opravljali do sedaj, ampak se spomnemo vsega kar znamo, kar nas veseli...

Dobili smo tudi nek delovni zvezek, ki veliko pomaga pri pisanju ponudb, tako da ti priporočam, da pokličeš na firmo Invel v Velenju in vprašaš, če ti lahko kaj pošljejo (kako brošuro).

Saša

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

8. jan 2008 11:27

Tudi na zavodu za zaposlovanje so izdali neko knjižico z navodili za pisanje prošenj in tudi primeri dobrih prošenj, povprašaj tja. spodaj je tudi povezava iz googla, pa si poglej, tega je ogromno http://www.google.si/search?hl=sl&q=primer+dobre+p katka

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

8. jan 2008 11:58

Predvsem nekaj splošnih zadev: - večina jih takoj izloči vloge, kjer kandidat ne ustreza vsem pogojem (mora biti že res nekaj posebnega da pride čez to sito brez pogojev) - odpade fotokopirana prošnja (tudi če je podpis lastnoročen), enako slabo izpadejo tudi lastnoročno napisane prošnje (žal, nas so še učili da se prošnje piše na roke, pa to ne drži več). - skoraj obvezna priloga je CV ali življenjepis, vzorce dobiš na netu - v vlogi potem samo napišeš v čem si dobra, zakaj misliš, da bi te morali povabiti na razgovor, kaj znaš, kakšna oseba si (večina jih uporablja izraze kot - samostojen, komunikativen, teamski delavec...). Napišeš nekaj stavkov o stvareh ki jih res dobro obvladaš, običajno se zraven pripiše še volja do morebitnega potrebnega izobraževanja... - ne javljaj se na razpise kar tako, če ne misliš resno, morebitnih povabil na razgovore ne prestavljaj, če ne moreš dobiti prostih ur dopoldne, napiši to v prošnji. Večina jih tako ali tako tudi pokliče da se zmenijo za termin razgovora. Pridi urejena!!!, umirjena, pozitivno naravnana, ne vleci se po pisarni kot megla, govori jasno in razločno, odgovarjaj na vprašanja kratko in jasno. - ne vem sicer kakšnega profila si, vendar moraš vedeti, da v bolj "mamljivih" firmah operirajo s cca 200-300 vlogami za vsako delovno mesto (sploh administracija), zato nimaš druge priložnosti da bi popravila prvi vtis. Toliko na hitro (že tako je preveč a ne). Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

simond  

član od: 6.4.2007

sporočila: 60

8. jan 2008 12:07

Barbay, mislim, da takšna ponudba oz.prošnja ne obstaja. Zakaj hočeš menjat službo? Če si se odločila za to, verjetno z nečim v službi nisi zadovoljna. Pa si to povedala svojemu delodajalcu? Ne vem sicer kako dolgo si že zaposlena pri tej firmi, vendar je tako, da delodajalci radi vidijo, da imajo v svojem kolektivu "izkušene" delavce, in vedo, kako je zaposliti novega, koliko časa je potrebno, da se sploh približa produktivnosti ostalim. Pa še starega delavca bolj ali manj poznajo,za vsakega posameznika natančno vedo, do katere meje ga lahko nategujejo ( raztegujejo), da ne bo počil, ko pa pride nov, pa tega ne vedo, in ekrat malo pretiravajo in že ga ne bo več. Če pa res misliš, da se s pogovorom ne da stvari izboljšati pa poizkusi takole. Na list si napiši vse svoje prijatelje, sorodnike in znance, zraven vsakega napiši kje in kaj dela. Malo še razmisli kodo ima kakšne znance in kaj ti njihovi znanci delajo. Potem poizkušaj ugotoviti, kjo dela takšno delo, ki bi ga rada opravljala ti.(oz. ga znaš opravlat) Verjetno bo v "ožji izbor" prišli kar nekaj imen. Nato pojdi do vsakega od njih, in mu razloži, kaj želiš. Prosi ga, če lahko malo povpraša na firmi, če koga rabijo, ali če bodo v bližnji prihodnosti kaj zaposlovali. Tudi če ravno tisti trenutek nimajo prostega delovnega mesta, bodo takoj ko se bo pojavilo vprašali tega tvojega prijatelja ali sorodnika:"a je tista tvoja sorodnice že menjala službo". Delodajaleci vedno bolj zaposljujejo ljudi, ki jih nekdo iz firme pozna, reče kakšno besedo zanje. Ko sem sam ostal brez službe sem pisal na tisoče prošenj, pa ni bilo nič. Potem sem naredil seznam, in ko sem pisal seznam znancev sem že vedel h komu bom najprej šel. In res , že čez 3 dni sem šel na zdravniški pregled, in naslednji dan že v službo. Res je pomembno, da si seznam napišeš, kajti dokler sem tuhtal in samo razmišljal, ni bilo nič. Seznam sem pisal in dopolnjeval skoraj ves teden. Ko sem na cesti srečal kakega znanca sem da potem napisal na seznam, in malo razmislil, kaj dela, koga pozna on. Uh, sem se razpisal. Mogoče vse skupaj izgleda malo čudno, vendar meni je pomagalo. Upam da bo tudi tebi. Lep dan še naprej. S simond Sporočilo je spremenil(a) simond dne 08. jan 2008 12:09:18

barbay  

član od: 4.1.2008

sporočila: 202

8. jan 2008 14:36

OJ!! Hvala vsem, za mnenja, predlioge.Sicer sem ze poizkusila s pisanjem vlog po nasvetih iz knjižice Zavoda za zaposlovanje, pa ni bilo uspešno. Takrat sem dobila službo zgolj zaradi sreče in poguma. Bom pa poizkusila še enkrat. Lep dan barbay

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

8. jan 2008 15:28

Mislim, da mora biti prošnja za delovno mesto kreativno napisana, ne ravno po nekem "šimlcu", saj so bolj ali manj suhoparni in nič zanimivi.

Fino je, če napišeš najprej zakaj se prijavljaš, da te to delo zanima in veseli, nadalje opišeš izobraževanje in ustreznost tvojega znanja. V nadaljevanju dodaš še kakšne dodatne kvalitete, mogoče kakšno pozitivno razmišljanje in seveda upanje, da te pokličejo na razgovor.

Vse skupaj naj ne bo več kot na enem  A4-listu, priloge pa dodaš kot dokazila napisanega.

titta=

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

8. jan 2008 15:43

Če v iskalnik vpišeš geslo "zaposlitev", " služba", je kar nekaj tem s prežvečeno tematiko, ki pa še vedno nekoga preseneti.

http://kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9681

 

Aja, kot dolgoletni kadrovik moram povedati, da so življenske razmere drugačne kot jih prikazujejo na seminarjih in brošuricah, za katere imam včasih občutek, da so nastale v laboratoriju.

Ne bom ponavljala predhodnikov in ne navedb v temah, ki jih je z iskalnikom na tem formumu kar nekaj, dejstvo je, da je večina zaposlitev po zvezah in le nekaj sanjskih priložnosti kar tako.

Kako bebavi so lahko nasveti "strokovnjakov", ki svetujejo sestavo vlog za zaposlitev, pove nasvet "usposobljene, od države močno preplačane vodje delavnice", ki je slušateljem svetovala naj na vlogo nekaj narišejo. Ona je bojda narisala sonček in so jo takoj pozvali na razgovor. Ja, službe ni dobila, po moje pa ji ni bilo jasno, da kadrovika ni pritegnil sonček na tak način kot je svetovala ona.

 

Nekdo je v zvezi z zaposlitvijo komentiral: " Če so zvezde prave, gre nit kar sama v šivankino uho." In po moje ima prekleto prav.

F r i n a

Mali varaš  

član od: 8.1.2008

sporočila: 71

8. jan 2008 15:49

Pred letom dni, ko sem sam iskal službo, mi ni bilo potrebno pisati nobene prošnje.Naslov sedanjega delodajalca sem našel v cajtngah.Sem poklical in se dogovoril za termin. Gazda me je samo zaslišal, kje sem prej delal.Ko sem omenil,da v mesariji (v klavnici) ni niti z očmi trepnil. Vprašal je samo , če imam vrtoglavico in po zdravju. Drugo jutro sem že bil na objekti. Pri nas bojo rabli enega za špenglarijo. Prejšji ima božjast, pa ne sme več na streho. Če ti je zanimivo, rade volje posredujem tel. št. mojega gazdea. Plača je taprava, pa redna. Vsakega 15tega na roko, pa še z zdravniškim pregledom ne teži Mali varaš

Nelly  

član od: 29.10.2003

sporočila: 264

8. jan 2008 16:15

Ko sem dosegla vse pogoje za upokojitev,sem se počutila dovolj vitalno in  bi še delala. Toda pri nas je bilo preveč kadra, št. otrok pa je upadalo. Če bi uveljavljala pravico do dela, bi zaradi mene izgubila službo mlajša kolegica. Tega seveda nisem hotela in sem se upokojila.

Po dveh mesecih počitnic sem začela pregledovati razpise, ki so me zanimali. Nekega dne, sem bolj za šalo kot zares napisala 3 ponudbe nekako takole: " Nelly Xy,v popolnosti in v vseh niansah ustrezam vašim razpisnim pogojem. Sem unikatna in verjamem, da me boste želeli spoznati. Veselim se srečanja z vami na razgovoru. Lepo pozdravljeni!."

Povabljena sem bila na vse tri razgovore! Prav zabavno je bilo.   Eden od izpraševalcev me je vprašal, če imam kdaj kake težave s komunikacijo. Nasmejano sem mu  odvrnila, da se mi prav smili, če je v času svojega šolanja  naletel na prosvetne delavce, ki so imeli tovrstne probleme. Tudi povprašala sem jih to in ono in jasno povedala svoja pričakovanja glede delovnega časa in  plačila (za kvalitetno delo, pošteno plačilo!). Sebi sem postavila svojo ceno in jim dala vedeti, da sem za njih najboljši kandidat ta hip. Povedala sem jim tudi, da morajo s svojo odločitvijo nekoliko pohiteti, kajti niso edini, kjer kandidiram, se še malo pohecala in se sama začela poslavljati.

Sprejeta sem bila na vsa tri delovna mesta, izbrala sem zase najboljšega in tam delala še tri leta po upokojitvi.

Vem, meni je uspelo, ker sem bila popolnoma sproščena in eksistenčno popolnoma neobremenjena.Ob vsem tem sem se zabavala, ker sem psihološko testirala komisije. Pa še stavo s sinom sem dobila, da bom sprejeta!

Nelly Sporočilo je spremenil(a) Nelly dne 08. jan 2008 16:21:21

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 285

8. jan 2008 16:47

Nelly je napisal/a:
delala še tri leta po upokojitvi. stavo s sinom sem dobila
Zaradi stave mlajša eksistenčno obremenjena kolegica ni dobila dela. Nikita

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti