Pomoč v tujino!!!!

marušam  

član od: 24.8.2006

sporočila: 3

tema odprta - 28. dec 2007 14:37 | ogledi: 2.453 | odgovori: 11

Zdravo ljubitelji in ljubiteljice dobre papice,

joooooooooooj, potrebujem vaš nasvet, ki lahko nekaj slovenčkom polepša praznike v tujini ;)

Gre za to, da bi rada pričarala nekaj novoletnega vzdušja in pripravila kako sladico, a nimam ne električnega mešalnika (imam pa metlico - taraaaa) , ne pečice (Razen če komu potrkam - khm, khm, a lahko pri vas nekaj spečem?). Zatorej bi potrebovala kak recept brez pečenja???

Videla sem neke rolade itd, ampak dajte mi kak preverjen recept, da vam je bil res všeč?

Hm..kak res dober tiramisu brez jajc??

Joj, karkoli, da narišem nasmehe na tele naše učenjaške obrazeke!

Hvaaaala vam tisočkrat,

Maruška

marušam

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

28. dec 2007 14:49

Brez pečice lahko narediš cimetove zvezdice. Recept je v bazi pod cimetove zvezde, le da jih jaz ne pečem, ampak jih pustim čez noč na zraku, da se sušijo, torej sploh ne potrebuješ pečice.

Ali pa mrzli pes - to je sladica z maslenimi (petit beurre) keksi in masleno-čokoladno kremo. 

Ali kupiš oblate, kot so tiste za napolitanke, pripraviš kremo, zložiš skupaj, obtežiš in daš v hladilnik za čez noč,  naslednje jutro samo še narežeš na poljubne oblike in sladica je nared.

Ali pa nušine slastne rezine - recept je pod tem imenom v bazi, enkratne so.

Mamamia

mamamia

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

28. dec 2007 14:50

Naredi "pregrešno Zofi" iz baze. Piškotke lahko zdrobiš tudi z valjarjem ali celo s steklenico. lp Vesna

marušam  

28. dec 2007 15:06

Kot velika ljubiteljica tele druščine in redna preizkuševalka vaših domiselnih receptov, sem kar vedela, da se lahko zanesem na vas, kjerkoli že sem, hvaaaala bom pregledala recepte, ki ste mi jih priporočale! Maruška

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

28. dec 2007 15:27

Toplo priporočam prav cimetove zvezdice, mamamijin recept. Sem jih lansko leto podarila nekaj ljudem kot novoletno darilce- ko dajo ljudje eno v usta, ne morejo nehati jesti. Božanske so! fresh

slepakura  

član od: 9.1.2007

sporočila: 326

28. dec 2007 17:06

marusam, ce poves, kje si, ti mogoce pridem se pomagat! slepakura

nonica  

član od: 19.11.2007

sporočila: 105

28. dec 2007 21:59

Maruška, mogoče ti bo prišel prav tudi ta recept: Nepečene čokoladne rezine 20 dag sladkorja, 1 vanil.sladkor, 25 dag bele kokosove masti ali margarine, 8 dag kakava, 2 jajci, 1 žlica kavnega prahu, malo ruma, približno 20 dag keksov. Za okras pa nekaj poljubnega: nekaj razpolovljenih mandeljnov in vloženih ali kandiranih češenj. Okrasitev ni nujna. Kokosovo mast ali margarino raztopimo in ohladimo. Umešamo jajci, sladkor in vanilin sladkor. Dodamo kakav, kavo in rum ter nazadnje še tekočo kokosovo mast ali margarino. Četverooglat, podolgovat model (lahko tudi tortni model) obložimo z alu-folijo ali kaj podobnega. Vanj v plasteh vložimo kekse in čokoladno kremno maso. Dobro ohladimo. Oblikovano maso zvrnemo in poljubno okrasimo. Zrežemo na kose. nonica

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

28. dec 2007 22:22

albert kekse+jabolka+vanilj pudin in to je vse karpotrebuječ, mislim da je v bazi pod alenkino pecivo,.... plopsa

marušam  

29. dec 2007 2:08

Jupiiiiiii....po nekaj mesecih brez domačih dobrot, moramo paziti, da ne bomo "zmazali" še pekača, hihihihi ! Danes sem že nabavila nekaj sestavin, jutri pa dodelam bojni kuharski plan [palecgor] , pa lepo razporedim po dnevih tele sladkarije, da nas ne bo slučajno "cukr" šok zadel! Človek se res zave vrednosti stvari, ko jih nima - tudi tole s tako banalno stvarjo kot je pečica, ko ti naenkrat oživi spomin na vso gratinirano zelenjavo, polnjeno zelenjavo, musake, lazanje, narastke, peciva in druga čudesa, katerih mikavni vonj zakroži po kuhinji, vsebina pa se stopi v ustih..mmmm... hvala, hvala, hvala superca ste Maruška

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti