Kostanj

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

tema odprta - 12. dec 2007 12:48 | ogledi: 2.492 | odgovori: 3

V Evrospinu sem kupila kandirani kostanj.Namen njegove uporabe je bil kot dekoracija torte oziroma peciva.Ko pa sem odprla škatlo in potem še notranjo vrečko sem dobila .Ves kostanj je pomečkan,zdrobljen,speštan,skratka poc od poca.Ali ga lahko sploh za kaj uporabim.Razmišljala sem da bi ga dala v Babičino pecivo.Ali je imel že kdo izkušnje s tem in kaj je naredil.Vsak nasvet dobrodošel,v skrajnem primeru gre v kanto.Da bi ga kar tako jedli je nemogoče,ker je preveč sladko in trdo.

anaeva

Vanilija  

član od: 18.8.2005

sporočila: 208

12. dec 2007 12:51

Kaj pa, če bi ga nesla nazaj v trgovino, pa naj ti vrnejo denar? Vanilija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

12. dec 2007 12:55

Lahko ga zdrobiš in uporabiš za pecivo, bodisi za kakšne piškote,kot dekoracijo po vrhupiškotov, kot del nadeva na čokoladnem biskvitu ali krhkem testu (kot za pite).

 

Čeprav je sladek, ga lahko uporabiš kot prilogo perutnini - segreješ ga na malo medu, dodaš morda nekaj kapljic vode, da se lažje meša, in daš na krožnik piščančjemu fileju, obloženem s s sesekljaneim radičem in pršutom, ki si ju prej opražila na maslu.

 

Ali pa uporabiš za prilogo k raci, goski ali puranu, ne glede na to, da je sladek.

 

Ali ga pa še malo pomečkaš, dodaš staljeno belo ali temno čokolado, malo ruma, vmešaš v maso še stepeno sladko smetano in krema je nared. Lahko jo ponudiš v kozarcih ali pa kot nadev.

 

Skratka, ni razloga, da jih vržeš proč. Aja, še to: iz zmečkanih kostanjev naredi  kupčke pa s temi okrasi torto. Pač ni cel kosatnj, kupček je tudi lahko dekorativen, sploh če ga še malo preliješ s čokolado.

 

Mamamia

mamamia

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

13. dec 2007 7:58

Hvala MAMAMIA,uporabila bom tega z čokolado in malo ruma.Ga bom uporabila za nadev.Nazaj ga ne bom nosila,ker se mi zdi trenutno s tem utrujat trgovke prav brez pomena,kostanj niti ni bil ne vem kako drag,pa tudi ni ga več kot kilo.Imajo drugega dela preveč,pa tudi nisem človek,ki bi iskal dlako v jajco.Si pomagam pač drugače.Tokrat s kulinariko recimo.HVALA anaeva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti