Pri nas jih vsako leto.
Loni Makaroni
Pri nas jih vsako leto.
Loni MakaroniLoni hvala.
golubić
še najboljše pečenice pa so, če le imaš prostor v skrinji, da shraniš v plastičnih flašah zalite z prekuhano in ohlajeno vodo.
lp
masa za pečenice je ista kot za klobase za prekajevanje-vsaj pri nas zamešamo isto-še nisem slišala da bi bilo kaj drugače![]()
Matjaž na dan z besedo![]()
In kako potem s takimi ravnaš naprej, Foxpapa?
Mygrace
Ja, še bolje je v onih posodicah od sladoleda. Nič ne rabiš tlačit v plastično flašo. Se ti lahko zatakne. Samo potunkaš v mešanco vode pa rakije in pol na smrzavanje![]()
Skrinjo pa morš met, ja. Posebno je to važno v mesecih od aprila do novembra.
zlatiribonmbDa skrinja pa moran bit.
Plastično flašo na vratu odrežem, tuliko da gredu nezašpiljene ampak samo zavite klobase notri. po 2 ali 3 pač koliko potrebuješ naenkrat, postaviš v skrinjo paziš da ne pade in se voda ne razlije, Vodo napolnim samo toliko da je cm nad klobaso. približno tričetrt flaše in porijem razumi zavijem v plastično vrečko zaradi varnosti.
Ko smo že pri kolinah me zanima kako pripravljate pancete za sušenje in kakšne postopke uporabljate. zanima me tudi vsebina in priprava salamorce
lep pozdrav
@foxpapa - jaz nalijem 5 litrov rakije in 3 decilitre vode. Ah, na liter rakije dam 3 deci. O postopkih sušenja bodo pa drugi...
zlatiribonmbOK, zdaj naj pa še kdo razloži, zakaj tlačiti klobase v plastične flaše , kaj je potem boljše ? Zakaj jih zmrzniti enostavno v vrečkah oz. foliji ? Me prov zanima .
Za pripravo pancete pa so zgolj trije tehnološki postopki: razsol , dimljenje in sušenje. Tukaj ni nobene flozofije,še najbolj je pomembna kvaliteta slanine oz. od kakega prašiča je s stilu ali je srečno živel in vesel umrl.
hedonistPojma nimam. Pri nas jih zamrznemo v vrečkah, kot ostalo meso. In se mi niti pribljižno ne zdi, da bi bile po kvaliteti kaj slabše, kot sveže. Mogoče so, ampak jaz še nikoli nisem opazila![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Marmorni kolač

Nacho čips gostija