Velikokrat sem zasledila v receptih marmelado iz brusnic.Ker je ne poznam,me zanima,kje in ce se jo sploh da kupiti.Je podobnega okusa kot borovnice (glede na izvor lat. imena vaccinium)?
Kaj pa sadike, se jih da kupiti in kje?
Hvala in lp
lucka
Velikokrat sem zasledila v receptih marmelado iz brusnic.Ker je ne poznam,me zanima,kje in ce se jo sploh da kupiti.Je podobnega okusa kot borovnice (glede na izvor lat. imena vaccinium)?
Kaj pa sadike, se jih da kupiti in kje?
Hvala in lp
lucka
Zelo dobro brusnično marmelado dobiš v Hofeju, ima res velik delež celih brusnic. Ima jo tudi Eta Kamnik, ampak mislim, da je v resnici iz ameriških brusnic, ki botanično niso prave brusnice (Vaccinium vitis-idaea).

Brusnica je rastlina kislih tal, nizek grmiček. Mislim, da ga doma ne bi mogli gojiti (no, kak grmiček že). Sploh na apnencu ne bi posebej dobro rasle. Vsekakor toliko, da bi jih v marmelado vkuhali, že ne. Pa še eno ne ravno prijetno lastnost imajo, plodovi postopno zorijo. No, za sprotno zobanje že, za resno nabiranje pa je malo drugače.
rimljanka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Najbolj enostavni piškoti s črto

Ajdovi svaljki s kislo repo