Evo nekaj malega :
MARCIPANOVI PRALINEJI: surov marcipan zmešaš z različnimi dodatki (sesekljani lešniki, grobo zmleti mandlji...) in s sladkorjem v prahu (polovica teže marcipanove surove mase). Aromatiziraš z žganjem ali likerji.Maso oblikuješ v palico- narežeš enako velike koščke. Lahko jim tudi vtisneš trdo jedro in oblikuješ kroglice ali paličice.
ANANSOVE KEPICE: 100 g smetane, 200 g belega čokoladnega preliva, 200 g biskvitnih obreznin, 100 g zelo drobno sesekljanih ananasovih koščkov, 50 g pomarančnega soka. Iz smetane in belega čokolad. preliva pripraviš kremo in jo ohladiš. Vse sestavine premešaš in oblikuješ kroglice, ki jih povaljaš v čokoladnih mrvicah in posipaš s sladkornim prahom.
GIANDUJOTTI: 140 g grenkega čokoladnega obliva, 90 g mlečnega čokoladnega obliva, 1 čajna skodelica fino mletih lešnikov. V vodni kopeli skupaj stopiš grenko in mlečno čokolado in temeljito premešaš, da se obe popolnoma spojita. Odstaviš z ognja in še naprej stepaš z metlico, da se čokolada ohladi in rahlo strdi. Primešaš mlete lešnike, zmes naliješ v modelčke (jaz jih imam več vrst, sem jih kupila na sejmu Eurochocolate,Perugia-lahko pa uporabiš tudi tiste, ki jih uporabljajo v hobiprogramu za vlivanje iz keramomase) in površino zravnaš z lopatico. Modelček postaviš v hladilnik in počakaš da se strdijo.
KAVINA ČOKOLADNE KEPICE: 300 g masla, 750 g segretega čokoladnega preliva, 10 g zelo drobno mlete kave. Sestavine penasto umešaš, z brizgalno vrečko, ki ima zvezdasto odprino, nabrizgaš z maso na papir kepice in pustiš, da se strdijo v hladilniku. V segret čokoladni preliv potopimo polovice (odvisno kako velike brizgaš) ali zlepljene dvojne kepice in jih okrasimo z zlatimi lističi.
Pa še kakšna dobra receptura za pralineje in čokoladne bonbone se najde pri meni.
Lp
TERRY