A bomo letos kaj pekli?

Prejšnji vikend sem spekla ježke iz božične anje. Očitno jih bom morala še enkrat, ker zelo hitro kopnijo, pa še luštkani so za povrh. Ta teden pride na vrsto medena hiška in marmeladni žepki. potem pa še jurčki in mušnice, domači prijatelj in pa obvezno čokoladno-orehove kroglice, ki so zame najboljše in jih delam, že vsa leta po enakem receptu(spečeš biskvt, ohlajenega razdrobiš, poliješ s sladko smetano, narediš kroglice in povaljaš v kokosu, orehih, mrvicah...). Če bo čas pa bajedera in mignon pecivo. lp bina
kako dolgo pa je obstojna bajadera? nektarina
Pri nas gre zelo hitro v promet, tako da jo v 4-5 dneh ni več. Pomojem ni nobene takšne stvari noter, da ne bi mogla počakati dva do tri tedne v hladilniku. lp bina
no pa saj tudi se hitro naredi tako da bo na sporedu par dni pred božičem. jaz sedaj zbiram recepte, pozneje naredim seznam sestavin ki jih rabim in po desetem desembru začnem peko. nektarina
Mene pa nekaj zanima: ali te stvari pečete že za prihajajoče praznike, ali se sedaj samo odločate, kaj bo za praznike? Namreč, ne vem, če bodo te stvari zdržale skoraj cel mesec (saj vem, da tudi hitro kopnijo). Razen kakšnih medenjakov in keksov na stroj jaz še nisem nič takega pekla tako hitro. Povejte mi prosim, koliko časa vzdržijo nekatere stvari. Drugače imam zelo mini gospodinjstvo, za praznike pa hvala bogu pridejo otroci in žlahta ter se jih resnično veselim. Takrat jim rada popedenam kaj posebnega, samo ne vem, kdaj naj kaj spečem, da bo še uporabno. Nisem najbolj zdrava, november in december sta vedno moja najslabša meseca. "Gor" me drži samo veselje, da bomo skupaj. Za vsako peko se moram posebej pripraviti in mi vzame veliko časa in zadnje dni tako ne morem veliko speči. Tako postopoma bi pa šlo. Povejte, prosim, kdaj in kaj naj pečem, da bo ob praznikih še uporabno. Izkušenj s shranjevanjem nimam, ko sem bila še zdrava, mi zadnje dni in noči ni bilo problem delat, sedaj pa ne morem. LP! ovčka
včeraj sem kupila božično liso. za vse recepte ki so noter (od medenjakov, do rogljičkov in vsega drugega) in vse je obstojno do štirideset dni ali več. nektarina
Nov štedilnik je doma in božična peka se lahko začne.Kot vsako leto bom tudi letos začel z domačim prijateljem, nadaljeval z medenjaki, po miklavžu pa cmarimo vse povprek brez vrstnega reda. ati zlati
ovčka, saj ne rabiš pripraviti toliko peciva. Lani sem napekla 16 vrst peciva, vsakega pride kakšno kilo, na koncu sem ga raztalala, precej pa je ostalo in so ga mogle kokoške pojest. Lahko si narediš eno masleno testo, razdeliš na več delov in narediš iz vsakega drugačne piškote. Iz enega narediš smrekice, ki jih okrasiš s sladkornim ledom in perlicami, iz enega dela linške piškote, ene narediš npr. kot srčke in jih pomočiš v čokolado. Potem narediš še kakšno bajadero ali nušine rezine, ki so dokaj enostavne za pripravo, pa vseeno zelo okusne. Na koncu spečeš pa še kakšno potico, pa imaš že šest različnih vrst domačega peciva, ki bo na krožniku zgledalo mamljivo, porabiš pa le tri dni za peko. Maslene piškote lahko narediš npr. en teden prej, čez nekaj dni nušine rezine, na koncu pa potico. Tako boš lahko prav lepo pocartala tvoje domače, sicer pa če se imate radi in se veselite srečanja in skupaj preživetega časa, potem piškoti sploh niso tako zelo pomembni. vsem želim veliko zadovoljstva pri peki matilda
Ja, itak da mora bit plan, jaz sem samo opravičevala svojo slabo razpoloženje prejšnji teden katka
Ta vikend imam namen, da začnem malo pečti. Imate morda kakšno idejo česa naj se lotim? Želim namreč spečti piškote za 40 oseb, počakati bi morali malo manj kot en teden, izdelava bi seveda morala biti precej enostavna, saj nimam veliko časa. Zelo bi bila vesela kakšnega recepta za enostavne piškote, ki vsebujejo le rumenjake, saj bi iz beljakov rada naredila kokosove poljubčke (so res zelo dobri pa še veliko in hitro se jih naredi, vendar imam potem problem kam z rumenjaki .. pa ne bi kakšnih krofov ali pa fancatov =)) hvala za vsako idejo fleur

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti