Pečica za na pult

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

3. feb 2012 15:10

ksenjako je napisal/a:

Sporočam vam, da sem pečico kupila v Hoferju in včeraj so se že pekli lešnikovi žepki. Super je. Seveda pa dobrodošle ideje, kaj vse se da še speči v tej pečici 

Vse, kar gre vanjo. Pri nas pečemo kruh, potičke, narastke, krvavice, vsakršno meso, sploh v vrečkah za pečenje, pa tudi jabolka, zavitke, štruklje, biskvite. Priporočam ti nakup še dodatnega pekača ali dveh, glinastega, recimo. Se pa dobi tudi kovinski z visokim robom, samo malo moraš pogledati po trgovinah, najbooje, da imaš natančne mere pekača iz pečice s seboj. Pa, predpečen kromirček, pa polpete iz mletega mesa,......

Edino, česar se moraš navaditi je količina testa. Včasih je treba zgoraj testo pokriti, da se ne zapeče preveč.

Skratka, pri nas jo ima mama, jo imam jaz, prijateljica,... Bistvena prednost je, da se tako rekoč takoj segreje in takoj ohladi, kar je, sploh poleti, izjemno koristna reč. Pa še na balkon jo brez problema postaviš, če je treba.

rimljanka

patka  

član od: 16.8.2008

sporočila: 372

5. feb 2012 18:28

Naj kar tukaj vprašam. Naslednji ponedeljek imajo v Hoferju spet mini pečico. Se nikakor ne morem odločiti a naj jo vzamem ali ne. Gre namreč zato, da se mi zdi, da sem pred časom nekje videla pečico, ki je imela tudi možnost paličke za pečenje piščanca, v bistvu na način kot ga pečejo po Sparih ali Merkatorjih, ko se piščanec vrti. Raje bi imela tako, a nimam pojma, kje bi jo dobila. Če jo je  kakšna kkje opazila, prosim za namig. Drugače se bom pa verjetno odločila kar za to. Hvala

patka

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

5. feb 2012 18:55

No točno to, ki jo bodo imeli sedaj spet v ponudbi sem jaz kupila. Super je. Včeraj sem tudi potičko spekla in je bila super. Tako da sem zelo navdušena.

Ksenija http://picasaweb.google.com/xency.k

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

1. jun 2012 14:01

Da dodam pozitivne vtise: kupila podobno leto in pol nazaj v Hoferju in v njej se da resnično pripraviti skoraj vse. Na začetku se malo igraš s količinami, vedno je boljše malo manj narediti, ker se zna vrhnja plast malo (preveč) zapeči, če je preveč visoko nadevano. Pekla torte, pice, maffine, meso, krompir, toaste, kruh... Takoj se segreje, tako da ni treba več študirat, če sem prižgala pečico, da se bo ogrela. Po parih rahlih pogreškah so produkti iz te pečice popolnoma primerljivi produktom iz "taprave" pečice pri meni.

Računati je treba edino na dovolj prostora, vsaj moja se na vrhu zelo razgreje in tudi stranski zračnik kar močno vroč zrak ven piha, tako da kako tlačenje na milimeter odpade. Okoli in okoli ene 5 cm prostora, pa med uporabo vse zadeve z vrhnje plošče prestaviti kam drugam.

 

Tako, da če katera misli, da bi ji zadeva vsaj občasno utegnila koristit, se jo res splača nabaviti. Cena je v primerjavi z uporabnostjo res nizka. Aja, pa to, da je popolnoma prenosna pa že itak vemo. Lepo podaljšek potegneš sredi dvorišča in se greš letno kuhinjo kadar ti srce poželi

 

 

Viva Meier

larisa1  

član od: 16.12.2003

sporočila: 167

1. jun 2012 14:21

 Takšno pečico iz Hoferja imam že 3 leta in sem izredno zadovoljna z njo. Pečem narastke, biskvit za torte /premer pekača 26 cm),  pice,  predpečene zamrznjene stvari,kvašene stvari , pa tudi meso.   Edino pri pici dam pekač  za nekaj minut na dno pečice, da je lepo zapečeno skorja, potem pa na rešetko. Za pečenje pice uporabim kar dno pekača za torte.  Priložena je tudi majhna knjižica z recepti, kjer so navedene količine. Za dve osebi  je več kot dovolj.  Uporabljam pa teflonske, keramične in emajlirane posode. Edino kar je potrebno poskrbeti, da so plastične in podobne stvari oddaljene vsaj 10 cm takrat, ko pečica deluje. Res pa je, da je treba pečico  v vseh vrstah pečenja preizkusiti, da se jo navadiš uporabljati. Testo po navadi pokrijem z  alu folijo, ker se na vrhu zaradi višine prehitro zapeče.

larisa1

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

1. jun 2012 17:23

Pa kaj vzdihujete okrog te pečice. Evo, jaz je odsvetujem. Tako je videti po nekaj letih redne uporabe ( recimo, nekje enkrat na teden):

Ni samočistilna, nima pirolize ( pa smo v enaindvajsetem stoletju ).................

ežoj

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

1. jun 2012 17:33

!!!

 

mzm

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

1. jun 2012 18:54

Dela pa ko urca, a ne?

zeta

Pravnica 2  

član od: 11.4.2012

sporočila: 41

3. jun 2012 0:32

jaz svojo čisto novo prodam poceni. pišite na zasebno, če bi koga zanimalo pozdravček

 

Pravnica 2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti