Istospolnim partnerjem bi morali / ne bi smeli dovoliti posvojitve otrok

ronja_rajh  

član od: 17.10.2007

sporočila: 1

tema odprta - 17. okt 2007 20:17 | ogledi: 3.462 | odgovori: 44

Pozdravljeni!
Zanima me, kaj menite o temi:

ISTOSPOLNIM PARTNERJEM BI MORALI / NE BI SMELI DOVOLITI POSVOJITVE OTROK.

Veliko zanimih prebliskov želim.

Temo je spremenil(a) ronja_rajh dne 28. jan 2012 13:49

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

17. okt 2007 20:31

Poroka istospolno usmerjenih partnerjev da, popolnoma izenačena s poroko heteroseksualnega para tako po pravicah kot tudi dolžnostih, posvojitev pa ne vem: NE zaradi predsodkov družbe in posledične stigmatizacije nič krivih otrok, ki bi jih posvojili istospolno usmerjeni partnerji, DA zaradi veliko boljše oskrbe in čustvene topline, ki bi je bil deležen otrok v ljubeči družini istospolno usmerjenih partnerjev kot pa v svoji pravi družini, kjer pa vladajo alkohol, nasilje, tobačni izdelki in ostala mamila. Če bi mi kdo prislonil pištolo na glavo in zahteval odločitev, bi rekel da, zaradi zgoraj navedene utemeljitve; pač j**** družbo, čeprav to na žalost ne gre vedno in čeprav tako kot jaz zaradi tega izpadeš čudak. LP Drejček

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

17. okt 2007 21:21

Če boš na debati, boš morala zastopati ali stran ZA ali stran PROTI, a ne?

Jaz sem nekako ZA in PROTI, ker takih stvari ne morem kar posplošiti na vse pare.  (enako velja za običajne, heteroseksualne zveze). Eni so primerni, drugi ne. kar se pa tiče okolja, je pa tako, da bo večinoma najprej proti. Ampak itak vedno ogovarjajo.

Včasih je bilo življenje na koruzi nekaj nepojmlnivega, potem spotakljivega, malo kasneje komaj sprejemljivega, sledilo je obdobje toleriranja, zdaj je nekaj običajnega. A ni tako?

Ali bo tako tudi s homoseksuanimi pari in posvojitvami otrok, ne morem reči, najbrž pa bo.

Proti istospolnim zvezam nimam nič, to je njihova odločitev, ki jo moram spoštovati, kot morajo oni spoštovati drugačne izbire.

 

rimljanka

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

18. okt 2007 13:16

Sarči, ob svetu tako polnem sovraštva in predsodkov to najbrž niti ne bi bilo tako zelo slabo...

panaja  

član od: 4.7.2007

sporočila: 45

18. okt 2007 13:57

Morm rečt, da bi se popolnoma strinjala s posvojitvijo otrok in poroko v Sloveniji in drugod po svetu, čeprav globoko dvomim, da se bo tuki kdaj to zgodilo konec koncev vsi smo ljudje in vsi smo krvavi pod kožo istospolni partnerji niso nič drugačni od nas.Res ne vem zakaj je to tak tabu?!?Tisti, ki se norčujejo iz njih jih je lahko sram ali se kdaj vprašate kako se oni počutijo ko pljuvajo po njih ko se norčujejo iz njih kako jim je ko stopijo ven in se ne morejo držati za roko ali poljubiti in to samo zaradi tega, ker so ljudje polni presodkov in, ker gledajo zelo ozko na svet.Kako se vi počutite ko kdo reče kaj grdega ali slabega o vas...? Namesto, da bi se norčevali bi jih mogli občudovati. Državo je lahko sram, da si ne morejo vzeti dopusta ali bolniške, če je otrok bolan...usi pa plačujejo račune in davek.... Sarči ne boj se na ta način ne bo svet izumru mislim, da sama boš prej imela 2 otroka kot 3, kar se lahko "zahvališ" državi kako težje je iz dneva v dan.... LP panaja

Muffsy  

član od: 5.8.2006

sporočila: 330

18. okt 2007 14:21

Meni se poroka tudi slučajno ne zdi problem, ker je to res stvar posameznika in nima vpliva na nikogar, s posvojitvijo se pa zaenkrat (!) še ne strinjam, ker je to zaenkrat pri nas še preveč čudno in bi s tem vplivali tudi na posvojenega otroka. Si predstavljate, da bi prišel v šolo in rekel, da ima dva očeta ali dve materi? Naenkrat bi moralo to narediti več homoseksualnih parov, da bi to postalo nekaj normalnega in tako drugi otroci ne bi obsojali takih posvojencev. Da povzamem: poroka absolutno ja, ker na nikogar ne vpliva, posvojitev še ne, ker bi bil otrok preveč izpostavljen. LP Muffsy

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

18. okt 2007 14:25

jaz se pa s sarči strinjam. Naj ostanejo nekatere stvari tako kot je to naravno. Otroka imata lahko le moški in ženska in nikakor ne dve ženski ali dva moška. In vsak otrok si zasluži očeta in mamo. Postavi se v kožo takega otroka in si zamisli, da imaš doma dva očka ali dve mami. Če bi jaz lahko izbirala, se ne bi odločila za to možnost, samo seveda, otrok nihče nič ne vpraša, ane? Spet bojo odrasli pametovali namesto njih.

Sem pa za homoseksualne poroke, ker sta tu "vpletena" samo dva in v to dejanje, tako rekoč ne "silimo" nikogar drugega (kot v zgornjem primeru otroke, ki jih nihče nič ne vpraša).

 

Scorpy

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

18. okt 2007 14:39

No tudi jaz nisem svojih otrok v porodnišnici vprašala ali sva jim z možem všeč ali ne. Kar z nama so morali it.

jade

smrečica  

član od: 22.1.2007

sporočila: 62

18. okt 2007 14:50

No, glede na to, da v Sloveniji primanjkuje otrok za posvojitev ter da je število posvojitev zelo nizko, debata najbrž ni preveč konstruktivna? smrečica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

18. okt 2007 14:52

Starševstvo je stvar ljubezni in odgovornosti. Ne pa stvar spolne usmerjenosti. Ali pa bioloških vezi. Predsodki so izraz lastne intelektualne omejenosti (plot v glavi je žal neozdravljiva bolezn in bo, žal, taka tudi ostala), ki se projecira na vse okoli sebe. Vse ostalo je pa itak na topiku izpred nekaj mesecev. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti