Osnovni kuharski tečaj?

PrinceskaB  

član od: 8.10.2007

sporočila: 2

tema odprta - 10. okt 2007 11:23 | ogledi: 5.355 | odgovori: 8

Rada bi se vpisala v kuharski tečaj.

Zanimajo me osnove seklanja čebule, uporaba pečice,

finte pri kuhanju ki jih spoznaš po nekaj letih kuhanja...

Obstaja kje kak tak tečaj?

Lahko tudi privat pri komu doma....

Imam željo po kuhanju, prebiram recepte potem pa ne vem kakšne učinke imajo začimbe, kako se zaliva hrano, kako mora biti prižgana pečica.l..

Hvala! Lep dan P

PrinceskaB

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

10. okt 2007 11:30

smem vprašati koliko si stara? nektarina

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. okt 2007 11:32

princeskaB, ali v šoli niste imeli nič gospodinjstva? Resno sprašujem, kajti če me spomin ne vara, so se učenci v osemletki, pa tudi še v prehodnem obdobju, učili vsega , kar tebe zanima. V devetletki je pa drugače (seveda bolje )

LP

cervus

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

10. okt 2007 11:41

Ja lahko da dekle ni hodilo v šolo v Sloveniji... Pa lahko da je živela v kakem domu, ne v družini ipd. Princeska, drugače pa razne nasvete dobiš tudi tu na forumu, glede gospodinjenja in kuhanja. Samo pogumno vprašaj.

stara  

član od: 12.10.2005

sporočila: 380

10. okt 2007 11:41

Princeske pa ja ne opravljajo gospodinjskega dela. stara

Talija  

član od: 12.9.2005

sporočila: 171

10. okt 2007 11:58

PrinceskaB, vidim, da si nova članica kulinarike, zato te pozdravljam. Vztrajaj na kulinariki in naučila se boš marsičesa in ne oziraj se na "stare". Lp Talija

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

10. okt 2007 12:14

Tudi jaz ti zaželim dobrodošlico. Kar se tiče uporabe strojev in aparatov v gospodinjstvu, ti svetujem, da si malo prebereš navodila za uporabo in boš takoj vedela, kako se uporablja. Kar pa se tiče osnov kuhanja, obstajajo kuharske knjige, ki ti zelo nazorno s sličicami pokažejo, kako nekaj skuhati. Taka je na primer knjiga "Sam svoj kuhar-po korakih" in pa kakšna druga. Za kakšen nasvet vprašaj tudi nas tukaj na Kulinariki, mislim, da nikoli nobeden ni ostal brez odgovora na svoje vprašanje. Veš tudi jaz sem se kuhanja in ostalih gospodinskih opravil naučila sama, ker po mnenju svoje mame ne znam niti perila prav obesti:) Počasi pa bo šlo. Pa ne se sekirat, če kaj zažgeš, narediš zanič,...temu se boš nekoč smejala. Jaz sem svojo prvo torto pekla in delala cel dan, da ne govorim, kakšna je bila kuhinja,...pa ni bila nič posebnega. Ti samo pogumno! Jelenckova

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. okt 2007 12:36

Saj nobeden ni znal iz prve. Jaz sem se do 13. leta v velikem loku izogibala kuhinje, potem je šla pa mama v bolnico in mi je dala kratka navodila za kuhanje golaža. Ni mi bilo čisto jasno, kako bi se zadeve lotila, pa sem si mislila, saj je vse užitno, ergo največ, kar je lahko narobe je to, da bom falila okus ali pa da se bo zadeva zažgala in bo treba jesti v restavraciji. In s pristopom da niti najslabši scenarij ne bo katastrofičen, sem naredila golaž. Sploh ni bil slab. Naslednji dan sem si zamislila, da bi naredila bržolico. Prebrala recept, memorirala, zaprla zvezek z recepti in se lotila kuhanja. Nekje na sredi sem pozabila, kaj je treba narediti, pa sem zadevo naredila po svoje. In je uspelo. Večina stvari mi je potem v nadaljnji letih uspela, pri sladicah pa moram vsaj dvakrat poskusiti, da je tretjič zadeve okej. Če mi uspe sladica od prve, potem ni kaj posebej prida že po osnovnem receptu. Za amaterko sem za štedilnikom kar dobra. Pa ni me strah stvari metati v lonec in sproti poizkušati, kaj nastaja - pa kaj potem, če ni čisto po receptu, dokler ima okus, je v redu. Hočem reči: edino, na kar moraš paziti v kuhinji je, da česa ne pokvariš do te faze, da pride do požara ali česa podobnega. Ne sekiraj se, če kaj ne bo uspelo prvič. Poglej, kaj je šlo narobe in v petnajstem poskusu bo najbrž uspelo. Rezanja čebule in ostalih zadev se naučiš tako, da kupiš čebulo, jo olupiš, vzameš srednje velik nož in narežeš. Vmes malo jokaš, spada zraven. Ko to tehniko osvojiš, si pa za nagrado kupi rezalnik in bo strojček to narezal. Pa kakšno oddajo o kuhanju poglej - da vidiš, kako to delajo profiji. Tam se človek marsičesa nauči. Če ne veš, katera začimba in kaj kam paše - verjetno si bila v kakšnem gostišču, kjer si že kakšno hrano naročila - vprašaj tam, kako so jo pripravili - natakarji ti vsaj splošne informacije pove. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti