Parcipan

Hojla! Že nekaj časa se raziskujem, kaj je parcipan (recept???). Hvala

cebelicamaja

Mislim da gre za tole: percipan je po okusu zelo podoben marcipanu, le da ni narejen iz mandeljev, temveč iz mareličnih sredic, ki so podobnega okusa kot mandelji. Lahko bi rekli, da je to cenejša varianta marcipana. muffin

Nekoč sem v Mariboru, spodaj v Modni hiši, kupovala persipan v taki klobasi ko za pse ali mačke. Zelo dobro, najbolj spominja na marcipan. Po moje je zaradi dostopnosti koščic marelice cenejši, je pa prav tako dober.

Vem, da vsebujejo marelice tudi cianide, vendar sem v neki oddaji videla dr. Susmana, ki si je koščice naročil iz tujine, ker je uživanje koristno , se mi zdi, za preprečevanje raka.

Ga pa redko najdem v kaki sladici, npr. v bombonih iz bomboniere. 

F r i n a
S frinino pomocjo sem tole nasla na spletu: http://en.wikipedia.org/wiki/Persipan LP Jerneja USA
Jaz sem persipan vedno imela za cenen nadomestek marcipana, ki je bil v slaščicah in pecivih poceni trgovskih znamk. Od daleč je spominjal na marcipan, a niti približno ni imel tako plemenitega okusa (če ste kdaj poskusili Niedereggerjev Lübecker Marzipan, najboljši marcipan na svetu!). teta torta
Se ga da še kje dobit, v trgovinah? lidka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti