Gnetemo, pečemo in jih že jemo
Saj pri mojem vprašanju ni šlo zato, da pred nekom padeš na kolena in počneš ne vem kaj, Preprosto me je zanimalo, kaj je za vas slavnostna jed in kaj vsakdanja. Kajti jaz jedi pripravljam velikokrat zase in za nas domače in to z veseljem, sploh ker radi kaj poskušamo.
Mi doma tudi jemo vse povprek, od kisle juhe in ričeta do govejih zvitkov in piščančjih prs v karijevi omaki, rižote,makaronov z mesom in čuftov.
Ampak da si bom čokoladno peno s tartufi in medom delala med tednom, ali pa peno iz gosjih jeter za sobotni zajtrk, to pa ne.
Zame je tudi pomembno, da je slavnostna jed še posebej lepo postrežena, predvsem pa se mi zdi, da kakšno posebno priložnost lahko toliko bolj posebno naredimo tudi z jedjo, ki se na krožniku ne znajde kar tako. Pri tem ni pomembno, za koga jo pripravljam. Vzdušje je pa pri nas vedno veselo in sporščeno, ne glede, kaj je na mizi. Le da je dobra kapljica zraven. Mamamia
mamamiaZame je slavnostno kosilo, kadar je na jedilniku kaj takega, kar redko skuhamo: kaneloni, stefani pečenka, zajec s kruhovim nadevom, pohano meso, pomfri, pečenke, kmečka pojedina, kruhovi cmoki, ajdova kaša, svinjska ribica v testu, pečena rebra ( babi zelo dobro pripravi), francoska solata, lignji v solati, reibekuhen ali krompirjevi zrezki (uh jih že dolgo nisem jedla- več kot 4 leta), pa njoki, prežganka,...
Običajno: ričet, jota iz zelja ali repe, ribe, špinača, krompir v raznih oblikah, riž, mesni golaži, krompirjev golaž, testenine na različne načine,govedina iz juhe, štruklji, slivovi cmoki, fižolova juha, grahova omaka, zelenjavne enolončnice, palačinke, solata (s krompirjem), ohrovt, polnjena paprika, ...
K sreči smo mnenja, da je slavnostno kosilo sestavljeno : juha, zrezki v omaki, krompir ali tenstan riž, solata -čisto običajno. Potrudimo se pa pri sladicah. Saj več kot jest, človek ne zmore.
marelicaPri nas pa se najbolj veselimo kakšne nedelje, ko napravim polnjeno piško... Mmmmmm... Po navadi samo za nas štiri, ampak takrat je zraven OBVEZNO vinček v "taboljših" Kogojevih kozarcih, pa pišek je na enem fajn pladnju, ki sva ga dobila za poročno darilo od francoskih prijateljev...
Skratka, nič posebnega, pa vseeno tako posebno.
jasnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gnetemo, pečemo in jih že jemo

Lazanja iz palačink