Povejte mi prosim recept, kako naj naredim goveje zrezke da bojo mehki?
Danes sem jih popekla na hitro z obeh strani na zelo vroči maščobi, a so bili vseeno trdi. Isto je če jih dušim.
Hvala
Teka
Povejte mi prosim recept, kako naj naredim goveje zrezke da bojo mehki?
Danes sem jih popekla na hitro z obeh strani na zelo vroči maščobi, a so bili vseeno trdi. Isto je če jih dušim.
Hvala
Teka
Uporabi meso mlade govedi. Jaz pustim zrezke čez noč v olju. Največ pa uporabljam file (pljučno) -to 100% uspe. Iz kosov starejše živali jaz delam samo juho in golaž.
![]()
Jaz vedno goveje zrezke pripravljam v ekonom loncu in z omakoi tako da jih na maščobi na obeh strani popečem jih vzamem iz posode popražim čebulo nato dodam razrezan por malo korenja malo paradižnika lahko tudi mezgo žličko moke in zalijem z vodo nato dam v to omako zrezke zaprem posodo z pokrovko in dušim vsaj pol ure.
Na koncu lahko dodaš še začimbe in seveda soliš,za prilogo pa naredim polento,svaljke,pire krompir po želji.
PROBAJ
-pikaOd Kotanyi v steklenički pri začimbah.
LP
Sporočilo je spremenil(a) LIJANA dne 04. okt 2007 18:45:36| ežoj je napisal/a: |
| Ej dj, če delaš iz fileja ( pljučne ) si za ustrelit, če ne uspe. ežoj |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči

Kremšnite, kremne rezine - kot z Bleda