Orehova rolada
Pečem po trenutnem navdihu, zadnje čase precej manj, kot prej. Za rojstne dneve domačih in prijateljev se potrudim s kakšno torto, moje najbolj produktivno obdobje peke je okoli novoletnih praznikov, sicer pa se zelo rada potrudim še za določene družbe, ki se pri nas doma zbirajo - za te priložnosti iščem vedno nove izzive, ker vsi radi kaj novega in zanimivega poskusijo. Pa nečaku vedno ustrežem, ko me pride prosit za rulado ali saharco.
Da bi kar tako med tednom pekla, pa čisto vsak konec tedna nekaj - ne, to mi nekako ne gre najbolje od rok. Pa tudi prehranjevalne navade so se nam malo spremenile.
Mamamia
mamamiaOb koncih tedna, zlasti ob nedeljah, skoraj vedno spečem kako enostavno in ne preveč kalorično pecivo. Smo bolj sladkosnedni in se vse doma pospravi. Čez teden samo takrat, kadar je osnovni obrok manj nasiten - na primer samo kakšna enolončnica, ali kadar naredim večjo količino krofov, orehovih štrukeljčkov ali kaj podobonega, kar zamrznem, da ima moje "delovno ljudstvo" sproti za malico. Ja, občasno še kake štručke in žemljice za večerjo ali zajtrk. Se pa tudi zgodi, da se mi ne da ubadati s peko, takrat si morajo pač sami pomagati kot vejo in znajo. Jaz jim smo pod nos pomolim fascikel z recepti
.
Torte so tudi vse domače, se izmenjujeva s hčerko.
Cila| veverica je napisal/a: |
| Živjo! Občutek pa imam, da ve pečete torte kar vsak vikend, pač za sladico po nedeljskem kosilu in da tudi dnevno pečete druge dobrote. Imam prav ali se motim? |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Orehova rolada

Zelenjavna mineštra