Zanima me, kako dolgo je mogoce hraniti svezi kostanj in kje oziroma kako- da bi ostal cvrst. Nekaj sem slisala, da so ga vcasih hranili v mivki- ima kdo kaksen zanimiv predlog oziroma izkusnjo?
sonjica55
Zanima me, kako dolgo je mogoce hraniti svezi kostanj in kje oziroma kako- da bi ostal cvrst. Nekaj sem slisala, da so ga vcasih hranili v mivki- ima kdo kaksen zanimiv predlog oziroma izkusnjo?
sonjica55
sonjica, poglej na coolinarika.net, v okvirček vpiši kesten in se ti pokaže več linkov. Se mi zdi, da sem tam brala, da so kostanj za zimo prej shranjevali tako, da so ga prekrili z mivko.
Pinka, sonjica sprašuje kako spraviti SVEŽ kostanj, za pire in kuhanega vemo, da je super za zamrzovanje.
Mamamia
mamamiaMi smo ga hranili v ježicah, zunaj pod streho. Je pa zato treba ježice sklatiti z drevesa, ko so še zaprte in seveda imeti dovolj prostora. Zdržal je kake dva meseca, vendar bi verjetno še dlje, če ga ne bi prej pojedli. Včasih spomladi zunaj najdem kakšnega, ki je prezimil pod listjem in snegom, in je še popolnoma svež. Najbrž bi bila rahlo vlažna mivka zunaj na balkonu, zaščitena pred globoko zmrzaljo, dokaj blizu naravnim pogojem. Kar se pa črvičkov tiče, imajo nekateri tudi precej potovalnega duha in se veselo sprehajajo med sadeži, če jih je več na kupu.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jernejeva sadna torta s smetano

Pustne miške