Kmetija

Tudi jaz sem imela tak občutek,da bo presenetila z tako odločitvijo.kaj pa če bo Darka vzela ,ker najmanj zna pratiko, oziroma misli da bi ga premagala tudi z draguljčki.

kakšno dobro službo imam he he he

irrenca

Mene je pa Andrej razočaral, je imel veliko drugih izhodov, da pa kar zgine...

Po moje bo izbrala Vale. Upam.

Suzi

Ne morem se spomnit, zakaj so že jokale. Je bilo pa žalostno danes za gledat.

zeta

Sicer pa, samo, da se dober štekajo. Kar koli že to pomeni.

zeta

Zeta , če se ne motim , so bile tako čustvene tudi zaradi alkoholnih hlapov v moštu .

Po mojem bo na kmetiji ostala Vlasta ( upam , da se motim )

Lep vikend vsem

manca51

Upam, manca51, da se motiš, ja, tud jaz bi raje gledala Mišo vnaprej...

181604

Tudi jaz upam, da bo ostala Miša. Saj se mi zdi Vlasta zelo žleht ženska, ki neprestano išče prepire in non stop pika.

Mandica

zeta je napisal/a:

Ne morem se spomnit, zakaj so že jokale. Je bilo pa žalostno danes za gledat.

zeta

Alkohol, alkohol. Ta je povzročil preveč vode.

F r i n a

V zgodbi z Andrejem slutim nekaj zamolčanega,  prikritega.

Andrej je mlad moški, ki je izjemno delaven, vzdržljiv in urejen. Če ste splučajno prezrli, kako zlaga obleko,odeje in obutev.

Videti je trdna osebnost, ne boji se teme in samota ni tisto, kar bi ga pognalo v beg. Moralo je biti nekaj zelo hudega.

Mislim, da je Likovičevav tem dogodku dobila želeno okolje. To je ponižujoč odnos posestnikov do "dninrajev", ki so garali za skorjo kruha. Prvi dan je Andrej garal ko črna živina, da  ni imel časa, da kaj poj ( vprašanje, kaj je imel ), pa vseeno  ni opravil dela.

Če primerjam odnos gospodarja do Mateja, ki si ni zapomnil, do kam morajo pokositi, kako naj zgradijo kurnik, kaj šele preprosto mero 2 x 1 m, če je bil zadovoljen z grozljivo steho na klobuk na staji za ovce, ki je bila zgrajena v nasprotju z navodili, ker si Vale ni zapomnila navodil,  in odnos posestnika do Andreja, ki je vložil izjemen trud v delu, ki ga ni utegnil opraviti do konca,  vidimo razliko. Gospodar je sicer imel pripombe, vendar so dobili plačilo brez očitkov,  preganjalka sužnejev, Likovilčeva pa je obe glavi družine hvalila čez zeleno deteljo, čeprav bi bilo bolje, da bi vsaj molčala.

Odnos posestnika, torej tudi gospodarja, pa je bil do Andreja povsem drugačen in  neprimeren. Naložili so mu preveč dela, da mu ne bi bilo treba vsega  plačati.

Koliko dela so mu naložili drugi dan, ne vem, ker ni povedal, ali pa je, pa nočejo pokazati posnetkov. Prepričana pa sem, da ne bi nikoli zaslužil 20 cekinov,  ker je ocenil, da je dela preveč.

Bil je frustriran: vložil je ves trud, garal, družina pa je ime siesto, tega pa mu niso bili pripravljeni plačati, zato so mu naložili preveč dela. Mislite, da bi ga družina razumela, če bi prišel brez denarja, da bi ostali brez viskija ?

Zdaj  vidi Ežoj  surovi kapitalizem v čisti obliki pred pragom. Garaš kot črna živina, pa za gospodraja nikoli ni dovolj in  ne zslužiš za za preživetje, ker gospodar- kapitalist, hoče  brezplačno. Tako ravnajo s prodjalakami, cele dneve so v štacuni, pa je še vedno premalo kapitala. Da lahko sinek zlati nato za desettisoče ojrov sadi rožice na vrtu, prodajalke pa nimajo niti za pošten kos kruha.  In še jim očitajo  tisto mezdo, ki je bojda prevelika, s katero ne morejo ne živet in ne umret.

Zgodbo o požrešnih in izkoriščevalskih kmetih, bi lahko povedal marsikdo, predvem pa je tako spet zdaj. To bo Likovičevi precej blizu, se mi zdi.

Prepričana sem, da Andrej tistega orodja ni odvrgel kar nekje in imam vtis, da so ga naknadno namestili. Niso pa pokazali, kaj je Andrej povedal v kamero, preden je odšel.

Sumim, da je še nekaj, kar je Andreju dvignilo pokrov in se imenuje " režija". Pa ne vem kaj ,in najbrž ne bom nikoli izvedela.

Se pa sprašujem, koliko cekonov bi vrniti, če ne kar vse, če bi šla služit Esada, tudi Vlasta, z znamenitim odnosom do dela. je. Ah, kaj bi o tem.

Andrej je fant, ki  b mu i bila s ponosom mama, tudi tašča. Esade in Vlaste pa ne bi imela niti za sosedo,zaposlila pa jih sploh ne bi.

Me pa zanima nova scena, ko se vrne gestapovski Matej.

Opazila sem še nekaj. Zakaj udeleženci  vedno odgovorijo na vprašanja tako, da imajo scenaristi pravi  štof ?Imam vtis, da se jim scenaristične želje izpolnjujejo.

Zmagala bo Vlasta, ker bo meglena Miša odmaglila. Trenutek potem, ko je ugotovila, da  v resnici niso ena sama ljubeča družina, ampak rivali.

F r i n a

Sporočilo je spremenil(a) frina dne 19.nov 2011 18:38

Ena beseda za vse skupaj je in sicer napisan sceanrij. Andreja in Ivota so poslali na kmetijo, da so malo razburkali dogajanje, in ker tako ali tako ne bi bilo nobenemu všeč, da kemtijo dobi, ki je prišel tja po 7 tednih, so enega takoj poslali domov, za drugega pa počakali še en teden, mu plačali določeno vsoto in je fant meni nič, tebi nič šel domov. da je izginil neznano kam je dejansko nemogoče,  saj so ves čas obkroženi s snemalnci halo. 

Ampak kakorkoli, te resničnostni šovi samo samo zato, da spravljajo ob živce pol Slovenije, pa še vseeno jih gledam

Roncolino

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti