Mini čokoladni hlebčki
| mimika je napisal/a: |
| Vse po vrsti govorite o skopem zalivanju. jaz sem tako varčevala z vodo, da se mi jih je nekaj posušilo, ostale pa so le vegetirale. mimika |
Je že tako, da je vse relatvno. Tudi to, kaj je skopo zalivanje...... In verjemi, veliko več lončnic v slovenskih (najbrž ne samo v slovenskih) domovih se utopi kot pa izsuši.
Sicer pa totalen potop lončka, potem se odvečna voda seveda odcedi, ne more pomeniti prav veliko vode, glede na to, da orhideje ne rastejo v prsti, ki bi zadrževala vodo 8ker sploh ne rastejo v prsti). Očitno si jih res obravnavala kot puščavske rastline. Kar seveda niso.
Pozdravljene!
Imam svojo prvo orhidejo. Je v prozornem lončku, ki je nabit s koreninami in substrat je lubje. Korenine vspodaj rastejo iz odcejalnih luknjic. Tudi na vrhu lončka so korenine ven, en del se suši.
Kolikor sem prebrala mnenja, je ne smem presajati. Je tako? Bo to v redu? Zalivati pa redko, kajneda?
Je zelo lepa, in ker je moja prva orhideja, sem tako ponosna nanjo in mi je blazno všeč. Bo uspevala v kuhinji na polici, ne pri oknu, ker imam zelo nizke police in štiri majhne rokice? Je pa sorta phalaenopsis.
Hvala za odgovore.
gobica1402GOBICA 1402, ne glede na vse odgovore, ki ti jih bodo dale gojteljice, ti ZELO priporočam branje spodnje strani: http://www.oceanorchids.si/si/index.php
NMaj ti dobro uspeva.......
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mini čokoladni hlebčki

Rižek s piščancem in zelenjavo