Bučno olje
V trgovini ne dobiš 100% čistega bučnega olja, doma narejen je pa prav to. Čisto bi prišlo predrago, če vzameš olje, pa pakiranje, pa etiketa, pa veletrgovec, pa maloprodaja, marže.....bi prišlo tako olje duplo dražje. O okusu pa ni za debatirati. Domače je boljše, bolj gosto, skratka super.
Fantastično je na paradižniku, zelju, kumarah, fižolu......
KyaraNiso pa napisali, da gor na posušeno seme vlijejo tudi sončnično olje, da "bolj teče" oziroma da je pridelava hitrejša in več stisnejo.
Ko se dela bučno olje je potrebno paziti, da se gor ne vliva belo olje. Tako še vedno pride bučno, vendar ni čisto. Jaz vem, kako se buni naš oljar, ko nam mora 100% čisto seme stiskati. Ker se baje to počasneje stiska in bolj malo nateče. Mi pa se ne damo, ne dovolimo mu vlivati kaj gor, pa naj teče bolj počasi, glavno, da je čisto olje in ne mešanica, ki jo prodajajo kot čisto bučno olje.
KyaraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Bowla s kozicami

Veganski sladoled z navihanci