Sin mi je podaril knjižico 50 idej - Čokoladne fantazije (zelo prebrisano). Sedaj želi, da takoj preizkusiva kakšen recept, toda recepti za biskvitno testo vsebujejo n. pr. 7g (1 vrečka) suhega kvasa. Prosim za nasvet, naj dodam kvas???
Otilija
Sin mi je podaril knjižico 50 idej - Čokoladne fantazije (zelo prebrisano). Sedaj želi, da takoj preizkusiva kakšen recept, toda recepti za biskvitno testo vsebujejo n. pr. 7g (1 vrečka) suhega kvasa. Prosim za nasvet, naj dodam kvas???
Otilija
Ja, to temo smo že obdelali. V knjigi Sladice je namreč pri vseh biskvitnih testih omenjena vrečka suhega kvasa in ne pecilnega praška, kot bi moralo pisati. Sicer biskvit ni bil nič drugačen kot običajno, saj sem poskusila po enem od tistih receptov, navsezadnje tudi pecilni prašek ni nujna sestavina biskvitnega testa 8teta torta, kje si???). Je pa svinjarija, da kuharska knjiga s tako napako sploh izide brezlistka z opozorilom o napaki.
Sicer so pa naši prevajalci že tudi prevedli spomladansko čebulo v šalotko...
Kaj bi se jezili, kdor dela, tudi greši....(grr) Mamamia
mamamiajavr, pecilni prašek bo razvil svoje vzhajalne sposobnosti šele ob peki (ne med vzhajanjem), saj gre le in izključno za kemijsko reakcijo, pri kvasu pa so na delu ali žive kvasovke s svojimi encimi, ali pa morda le encimi iz teh kvasovk.
Predlagam ti, čisto in povsem resno, da ENKRAT le zamesiš testo v tvojem kruhomatu, pustiš, da vzhaja, potem daš testo iz njega, ga premesiš, daš na pekač, zarežeš, pustiš, da vzhaja in spečeš. Morda boš presenečen in bo kruh končno "ta pravi". In pusti pecilni, uporabi kvas.
Ržena moka je težka in testo z njo potrebuje več časa, da ustrezno vzhaja. Morda je to razlog, glede na to, da si dal 2/3 ržene in le 1/3 bele moke, oz.še precej manj.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Veseli tiramisu

Marmorni kolač