Narezek

Jerča  

član od: 24.11.2006

sporočila: 146

tema odprta - 3. avg 2007 15:15 | ogledi: 24.213 | odgovori: 26

Živjo

Zopet potrebujem majhen nasvet. Ker sem za naslednji rojstni dan zadolžena za oblikovanje narezka in ker bi rada naredila nekaj posebnega, vas prosim za kakšno dobro idejo (moja je bila, da bi oblikovala pava), namig, izkušnjo,... Kakšne narezke delate vi? In koliko salame ter sira je potrebno računati za 15 ljudi?

Vnaprej hvala,

Lp

Jerča

Temo je spremenil(a) Jerča dne 03. avg 2007 15:16:01

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

3. avg 2007 15:39

Za narezek običajno računam okoli 10 dag salam po osebi. Sem pa človek trenutnega navdiha - v delikatesi si najprej ogledam, kaj vse imajo, potem kupim vsega po malo in nalagam na krožnik. Nikdar ne manjka dimljen losos, polnjen s smetano in malo hrena), rezine pršuta, vmes naredim linije iz dveh ali treh vrst sira; majhne kroglice mocarele izdolbem in dam v vdolbino olivo, v ene črne v ene zelene, pa zvitke iz bučk in pršuta velikokrat naredim; naredim šunkine zvitke - ene polnim s francosko solato (zlata klasika), druge s kakšnim riževim nadevom; tudi listi belgijskega radiča so dobrodošli, s svojo obliko čolnička so primerni za razne nadeve, sploh na bazi skute, mascarpone sira, ricotte ipd...Kapre so tudi dober spremljevalec narezka, sploh tiste ta velike so zelo dekorativne.

 

Lahko tudi večje krogle mocarele izdolbeš in napolniš s pisano zelenjavo, pomešano z zelišči in balzamičnim kisom....

 

To, kar sem ti "natresla", sicer ni za pava - ta je seveda odlična ideja, ampak moje likovne sposobnosti ne dosegajo ravni, d abi mi uspelo kaj takega oblikovati. Če se odločiš za to varianto, bo učinkovita, ni kaj.

 

Pozdrav, mamamia

mamamia

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

3. feb 2011 10:47

Narezek..... delala ga bom danes proti večeru, jutri dopoldne pa se bo jedlo.

Imam že vse splanirano, razen ena stvar mi ne da miru. Naredila bom šunko polnjeno s hrenom in skuto.

Nazadnje, ko sem jo delala smo narezek jedli čez kakšno uro, sedaj pa me skrbi obstojnost tega nadeva. Ali bo zdržalo, do drugega dne?

V nadev dam skuto, hren iz kozarčka, solim in dolijem malo smetane, da se lepo zmeša. V eni kuharski bukvi sem prebrala, da lahko kombinacija hrena in smetane zakisa.

Bi lepo prosila za odgovor ali kakšno drugo rešitev.

katti

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

3. feb 2011 11:08

Zakisa po mojem mnenju ne, lahko pa pride do občutka "puhlosti", ko zvitek pregrizneš, nekaj tekočine bo pa tudi gotovo izteklo.

peter

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

4. feb 2011 9:33

Zdaj je zadeva že mimo, pa za drugič, servira se lahko zraven v kakšni listnati srajčki, izdolbeni papriki, posodici... Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 04. 2011 09:34

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

4. feb 2011 19:47

Hvala za odgovora; sem tvegala in ni bilo nič narobe- so pohvalili.

Trixi tisto v papriki bi bilo dobro tudi s kakšno francosko solato.

katti

home made  

član od: 26.5.2010

sporočila: 91

1. mar 2011 16:02

Lep pozdrav! Da ne odpiram nove teme, bi vas kar tukaj prosila za nasvet. Pripravljam mini družinsko srečanje ob rojstnem dnevu mojega partnerja. Dogodek sem si zamislila za popoldne, ki pa ne bo trajal dolgo v noč zaradi majhnih otrok. Razmišljam o narezku s pečenko, ki bi jo spekla isti dan dopoldne, mogoče kak košček kuhane šunke, ...torej..nekaj v tem smislu, saj smo raznih salam že vsi naveličani. No, pa bo tudi, normalno Težave pa mi dela družinski član, ki je vegetarijanec. Torej, kaj pripraviti zanj? Je le sadje in zelenjavo. Morda zelenjavne ali sojine polpete, kar pa je tudi že izrabljeno, saj mu to ponudi vsak, ki pade v takšno zadrego Dobrodošla bi bila vsaka nova ideja oz. nasvet, ker sem na tem področju čista novinka Za predloge se že v naprej zahvaljujem. home made

emmy  

član od: 15.5.2004

sporočila: 61

1. mar 2011 16:19

Mogoče mu lahko narežeš nekaj vrst zelenjave (korenček, stebelna zelena, kumare, ...) in zraven postrežeš kako omako za pomakanje te zelenjave npr: - guacamole (http://www.bbcgoodfood.com/recipes/9088/bestever-chunky-) - humus (http://www.kulinarika.net/recepti/10444/predjedi/humus/) - tzatziki (http://www.kulinarika.net/recepti/6258/omake/tzatziki/) Zraven pa seveda lahko postrežeš še kakšno sadje in oreščke. Lahko mu narediš kakšno testeninsko solato. emmy

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

1. mar 2011 16:24

Lahko mu narediš polento, v katero si med kuhanjem zamešala, kar mu je pač všeč, na primer: na čebuli prepražen suh paradižnik (prej namočen) in olive, morda paprika, med vmešavanjem v polento dodaš še parmezan (če ga sme). Ohladiš jo v pekaču,  narežeš na rezine in popečeš na olivnem olju, lahko se je tudi hladno. Zraven narediš zelo tanko zrezane, pražene bučke s pinjolami, malo pošpricane z balzamičnim kisom (tudi to je hladno zelo dobro, bodo  ostali z veseljem probali).

lp

mzm

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. mar 2011 16:34

Morda kaj takšnega:

http://www.kulinarika.net/recepti/10209/zelenjavne-jedi

 

Izdolbeš lahko tudi jajčevec in izdolbene polovice malo pokuhaš, izdolbeno meso pa narežeš in prepražiš na čebuli, dodaš česen, razna zelišča, sol, poper, tudi nariban sir, če ga je, in s tem napolniš jajčevec.

 

Polento lahko pripraviš tudi, kot je predlagala mišzmoke, ali pa v polento vsuješ sol, poper, samo rožmarin ali origano in ko je polenta še vroča, dodaš še zdrobljen feta sir. Jaz to naredim v modelčkih za mafine in so tisti kupčki prav srčkani.

 

Ali pa to, je za vse, ne le za vegetarijance.

http://www.kulinarika.net/recepti/12518/eksotika/jajcev

 

S tem ga pa amlo pocrjkljaš, le pršut izpustiš, ker je pač vegetarijanec.

http://www.kulinarika.net/recepti/5963/predjedi/sadno-z

Če je ribe, pa naredi nabodalca s slanimi zvitimi fileji, olivo in vloženo čebulico. Kar na navadnem zobotrebcu.

 

Mamamia

 

 

mamamia

home made  

član od: 26.5.2010

sporočila: 91

1. mar 2011 17:08

Uf..super ideje Kaj takega bi tudi jaz z veseljem jedla :) Mamamia, sadno-zelenjavna nabodala so mi zelo všeč, pa še super izgleda. Kombinacija jajčevca in orehov tudi ne more biti slaba, nevem le s čim bi lahko nadomestila jogurt saj mlečni in jajčni izdelki odpadejo. Pa tudi prvi recept zgleda zelo vabljivo Jajčevci so tudi meni zelo všeč, vendar sem jih enkrat poskusila pripravit tako, da sem izdolbla sredico, jih rahlo pokuhala v slanem kropu in po trenutnem navdihu v filo dodala še nekaj mletega mesa, paradižnikov,..posula s sirom in zapekla. Rezultat: filo smo pojedli, ostalo je romalo v smeti. Sem imela občutek kot da jem surove, pa so bili v pečici sigurno najmanj pol ure. Bom morala še malo potrenirat Mzm, priznam da na polento nebi niti pomislila, saj je tudi pri nas le redko na jedilniku. Mogoče bi se dalo skombinirati polento in zraven popečeno zelenjavo posuto z oreščki. Emmy, tudi tebi hvala za nasvet. Omake sem si ogledala in izgledajo odlično. Če že ne "danes" me bodo ob naslednji priložnosti ko nas bo malo več zagotovo spravile iz zadrege home made

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti