Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Kumarična juha, riž s curry-jem, mešana solata. Uly
FLIKE , naredimo iz testa, ki smo ga omesili iz 25 dak moke 1 -2 jajci približno 1 dcl vode -mogoče manj ali več -odvisno od debeline jajc in moke - pol žličke soli omesimo bolj trdo kot mehko testo ,ga razvaljamo na debelino noža ,razrežemo na široke pramene ,malo pustimo sušiti in jih trgamo v obliki flik oziroma krpic v slan krop in jih kuhamo 10-15 minut ,jih odcedimo in splaknemo z toplo vodo . Mi doma damo gor polivko z kislo smetano (2 dcl kisle smetane 1 dcl mleka ,1 velika žlica maščobe ,ali je to maslo ,ali margarina ali mast se sami odločite ), lahko potresemo z makom in sladkorjem ,z orehi ,lahko pomešamo z dinstanim zeljem ,lahko ponudimo k omakam... Marta
Jst mam pa en vprašanje! A mi lahko kdorkol pove kakšn recept za bikove prašnike-jajca! Vsakemu bom zelo hvaležen! Nabrisani sokol
Lahko! Vzemi po 1 kom na osebo, blanširaj jih 1 minuto v vreli vodi, ohladi, olupi. Nareži na rezine (povprek), posoli, spaniraj v moki, jajcu in drobtinah, ocvri! Pa dober tek in
segedinar Tatjana
Prekmurka flike tudi mi velikokrat naredimo, seveda z praženim zeljem( ki ga moraš ponavadi tako dolgo mešati, da se ti naredijo žulji-vsaj meni se) in pozabila si omeniti da moraš začiniti z VELIKO popra. Najboljša brezmesna jed zame! Mislim da jih bom naredila že ta vikend-spet
Kosilo v četrtek: piščančja obara z veliko zelenjave in vodnimi žličniki ter lešnikova potička za posladek. danes: pečene trilje (ribe), krompir v kosih s peteršilčkom in solata. Jutri pa začnem z dieto, zato bo kosilo prilagojeno. Špinača kuhana v sopari in začinjena z začimbami zame, ter piščančji zrezek na žaru, ter kremna špinača in pire krompir za moje korenjake. Pozdrav od
Pire krompir, stročji fižol v smetanovi omaki in popečen puranov zrezek. Seveda zelena solata z jajčkom. Lep pozdrav! Anja
Včeraj, ko smo praznovali: sipa v solati, krompirjeva solata z motovilcem, pečen krompir s sestavinami za pico, pečeni puranji zrezki z nadevom iz šampinjonov, česnova omaka; za posladek rolada in after eight palačinke LP Tina
Ja, kakšne pa so te after eight palačinke? Sliši se mamljivo ;-)))) Jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti