Shari, upam, da je taščina navzočnost poskrbela, da sta pripravili odlično pojedino.
Pri nas goveja juha z zdrobovimi cmoki, testenine, paradižnikova omaka ( zame še z gamberi), bolognese omaka, domača ledenka solata s fižolom
Shari, upam, da je taščina navzočnost poskrbela, da sta pripravili odlično pojedino.
Pri nas goveja juha z zdrobovimi cmoki, testenine, paradižnikova omaka ( zame še z gamberi), bolognese omaka, domača ledenka solata s fižolom
Danes smo praznovali možev rojstni dan z moževo družino: kostna juha z ribano kašo,
pečenka, pečene
krače, pražen krompir, ajdova kaša, zelena solata, paradižnikova solata, za konec pa pa še skutino pecivo za požrešne sosede in čupavci, pa seveda
. Torto smo pa že med tednom snedli... ![]()
![]()
Čeprav je teren, kuha se...

Pozdravček!
O Dragička, super! Uživajte na terenu :).
Trixi, je uspelo!
Se opravičujem, da ni slik, ampak se je prehitro odvijalo.
Pripravili sva svinjsko pečenko, puranje pohančke, zeljne polpete, bučkine muffine, šampinjone polnjene z ajdovo kašo in sirom (recept od primozg), kruhovo štruco in skutine štruklje. Zraven je bila zelena solata z radičem. Za sladico pa kupljena ledena torta.
Dragička, letna kuhinja laufa na polno..
Bravo Shari, da vama je uspela pojedina.
Dragička kuha se, pa peče tudi. Lepo se imej in uživaj! ![]()
![]()
![]()
Med prvomajskimi prazniki sem kar precej kuhala. Preko meje sem si kupila kore (že zvaljano vlečeno testo v plasteh) in jedi s tem so lahko prav slastne ![]()
Seveda je vrhunec vsega bil odojek. Poleg za sladico sveža, še topla rožičeva potica.
Slastno kosilo so bila tudi od odojka pražena jetrca.
Od ustvarjanja je sledil še mesni zavitek v korah. Prepražila sem mleto meso, skuhala krompir. Na z maslom premazane kore sem dala pire krompir, meso, na sredino kuhano korenje, zavila in dala pečt. Slastno!
Sladki zavitek pa je bil z višnjami, mmmmm njam.
V dneh, ki so sledili, so se zavitki kar vrstili, na vrsti je bil še slan skutin zavitek.
Namesto solat so bile poleg kisle kumarice, paprika in seveda mlada čebula, ni pa manjkalo niti pivo. ![]()

Anka, bravo, veliko dela si si naredila in odlično spekla. ![]()
Pri nas bo danes preostanek zdrobovih cmokov v goveji juhi, piščančja rižota, berivka.
Mož je odpotoval na Norveško ( hmmm, le kaj mu bodo kuhali????)
![]()
![]()
![]()
Danes: zelenjavna juha-cvetača, brokoli,
,![]()
z zeleno in rdečo lečo
palačinke z domačim breskovim džemom in
namazom
Anka, zelo, zelo si se potrudila![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Anka, odlične fotke! Lepo si pekla! ![]()
Danes reciklaža pečenke in štrukjev od včeraj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lečin curry s kruhovimi cmoki

Tortilje s pivsko omako iz čokolade