Četrtek: ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Pozdravček!
Četrtek: ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Pozdravček!
Včeraj na hitro popečen file divjega lososa s siciljanskimi začimbami, moj je zraven še mapo popečenega koruznega kruha, jaz pa pol avokada, pa seveda solata (končno berivka in rukola z domačega vrta).
Danes spet na brzino jajčna omleta s popečeno zelenjavo (por, bučke, paprika, suhi paradižniki) in malo pecorina ter solata z rukolo.
Špargljev že nekaj časa ne kuham več, samo v ponev, par kapljic olja, ščep soli, pokrito se duši cca 10 minut, odvisno od debeline. Včasih dodam mali špric balzamičnega kisa, naprej po potrebi, še največkrat pa kar tako.
Danes: zelenjavna juha (mlade kolerabe, korenje, cvetača, blitva,bučke...), pečen mlad krompir, zeleni beluši, solata

Dandanašnji se temu reče vegansko kosilo
lp
Danes bo kosilo enkrat zdele
:
- skleda solate, miks totalis ![]()
- par zlic juhe z veliko korencka, gomolja zelene in korenine petrsilja ter nekaj koscki kuhanega piscancjega mesa plus polovica jusne zlice rdecega vina ![]()
- nekaj podobnega kot dzuvec ![]()
Pol pa:
- zobe umit pa spat ![]()
Hvala, Mygrace, ju3 poskusimo... Ponavadi smo kuhane sparglje zabelili s česnom, kisom in oljem.
Danes so bili sparglji s slanino in nabodali peceni v pecici, rizibizi in skleda solate :)

Včeraj: Bučna juha s popečenimi kruhovimi kockami, rižota z listnim ohrovtom, veliiiiko domače solate, palačinke z domačo marmelado.
Listni ohrovt
sem dala v skrinjo zamrznit, da bi bil boljšega okusa, pa je kar tam ostal. Ne vem, če se ga sploh sme zamrzovati? ![]()
![]()
Palačinke z domačo marmelado pa ponujajo v eni restavraciji kot posebno ponudbo. Pri nas druge marmelade sploh ni, zaenkrat.
Včeraj pečeno meso- piščančje, telečje, pečen krompir, popečena zelenjava, zelena solata z vrta
Jaz sem že zamrznila glavnati ohrovt. Narezala sem ga na trakove in porabila v mineštrah.
![]()
![]()
![]()
Danes: grenadirmarš
s kranjsko
mehka solata in motovilec
Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 19. 2017 14:38
Jaz bom pa danes plonkala od mišzmoke, mi je včeraj naredila lušte :)
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | Nikita2 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Veganski sladoled z navihanci

Špargljeve blazinice