Vanja_v_ZDA, a je halibut morda kambala?
Katarinči
Bučni mufini s kremastim nadevom
Vanja_v_ZDA, a je halibut morda kambala?
KatarinčiKatarinči, prvič slišim za kambala, ampak to, kar sem našla je ruska jed (ocvrt flounder). Tegale dobim pri nas: https://en.wikipedia.org/wiki/Pacific_halibut
Vanja, kambala je velika in zelo okusna in cenjena morska riba, nahaja se v predelih severnega atlantskega oceana, kjer najdemo tudi velika lovišča bolj znanih trsk. Kambala sodi med večje ploščate ribe, na telesu ima take "grahaste" bradavice. Zanjo sem prvič izvedela iz čudovite knjige iz mojega otroštva z naslovom Pogumni kapitani, avtor je Rudyard Kipling, ki opisuje življenje ribičev med ribolovom na območju Velikih Sipin ob otoku Nova Fundlandija ob severovzhodni obali Severne Amerike.
Sskj: kambala kámbala -e ž (ȃ) zool. na morskem dnu živeča ploščata riba, ki ima na koži bradavičaste izrastke, Pleuronectes
Prilepila sem sliko ki sem jo našla na spletu: https://www.google.si/search?q=kambala+riba&esp 
Spodaj pa še link, kakšna je videti na krožniku![]()
Ni me bilo, ker sem se sama mal potepala in čist nič nisem kuhala...![]()
Danes: piščanec v šampinjonovi omaki, njoki in solata iz korenja in cvetače, morda bo še kaj, če se mi bo glih ljubilo, hahaha............
Danes za kosilo:
"ta boljša" prežganka (recept stare šole, konkretna
) z jajčkom ali na maslu popečenimi kockicami belega
, špageti carbonara s kockicami in trakci popečene šunke za gopode in špageti s popečenimi bučkami s česnom in peteršiljem za damo-kuharico, solata kristalka in radič.
Za posladek pa zadnji koščki bučnega biskvita z bučno marmelado, čokoladno glazuro, jagodami in jagodno omakco ![]()
![]()
![]()

z
Aja, barva tega njamastičnega biskvita je lepo rumenozelena, kot se vidi na zgornji fotki, na spodnji fotki je namreč biskvit močno preosvetljen
, je pa zato jagodna omakca lepa, kot se šika
Katarinči
Sporočilo je spremenil(a) Katarinči dne 18. 2016 18:49
Danes: domači široki rezanci s tunino omako, mešana solata

Danes (predvidoma):
mesna goveja juha s kroglicami in drobnjakom, zrezki iz piščančjih prsi v česnovo-mlečno-smetanovi omaki, ocvrti doma narejeni krompirjevi svaljki, solata kristalka, posladek še nedefiniran ![]()
, popravljam oziroma javljam spremembe ![]()
Danes dejansko
:
mesna goveja juha s kroglicami, puranji zrezki v česnovo-mlečni omaki, doma narejeni puhasti ocvrtki iz jajc, ostre moke,
pireja (in ščepca sode bikarbone, da ocvrtki ne vpijejo maščobe), govedina iz juhe v lovski omaki s kislo smetano, brusnični džem, solata kristalka, za posladek je na
zmanjkalo časa ...![]()
![]()
![]()
![]()
Danes: čufti v paradiznikovi omaki,
pire, kristalka.
![]()
Torek:
![]()
Pozdravček!
Katarinči, kako pa narediš ta bučni biskvit? A izdaš recept?
http://www.kmetijaklepec.si/pages/o-kmetiji-klepecKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| malo za hec | mišzmoke |
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bučni mufini s kremastim nadevom

Veganski sladoled z navihanci