pražen krompir, pečena
, zelena solata

French toast s sadjem
pražen krompir, pečena
, zelena solata
Popoldansko sladkanje...
![]()
![]()
Pozdravček!
Danes družinsko kosilo pri mojih starših, vsaka družina je prinesla s sabo hrano ali pijačo. Jedli pa smo juho, pečene race, goski in sv. pečenko, mlince in kruhov nadev, dušeno rdečo zelje, francosko solato, zeleno solato in razne sladice (potice, madžarska pita ...).
Jutri bodo tako mesni ostanki od danes, zraven pa še bom verjetno krompir in regrat pripravila.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/danes smo praznovali, goveja juha z nudeljci, gobova juha (zadnji letošnji jurčki), svinjska pečenka, pečen piščanec, tenstano rdeče zelje, na pari dušena cvetača in brokoli, pečen krompir, mešana solata in tiramisu
Včeraj: špageti z bolonjsko omako, zelena solata
Danes: goveja juha z domačimi rezanci, svinjski zrezki v omaki, domači idrijski žlikrofi in radič s fižolom
Jutri: Ostanki od danes juha, meso iz juhe, okisan krompir
marjuVčeraj: Krompirjevo-korenčkova kremna juha z dodanim rižem, pečena vratovina, zelenjavni zrezki, jurčki v omaki, pečen krompir, štrucar s krompirjem in fižolom, čokoladna tortica in palačinke.
Danes: Čista juha iz bio zelenjavne kocke s korenčkom in domačimi rezanci, slivovi cmoki iz paljenega testa, kakijeva čežana.
pirnicaDragička
-![]()
![]()
![]()
![]()
Moj letošnji hit so poleg že ustaljenih juh tudi hitra, moja mami je rekla fouš juha takim juham. V vodo narežem malo zelenjave, por, korenje, peteršiljevo korenino, malo zelene, rumene kolerabice in pred koncem kuhanja dodam nekaj žlic ribane kaše. Hitro, naravno, malo dela, lepo pogreje želodec in nasiti, da počakaš na glavno jed, ki je pri meni vedno malo z zamikom, tako da ni želodec preveč obremenjen.
Danes je spet kuhal naš Blaž, mogoče bodo še kakšne slane palačinke, saj sem dobila navdih ob njegovih palčkah.
![]()
naor
Dans pa spet bil tv kuhar ![]()
in v slovenske domove poslal neki slastnega
No ja, sej če danes še niste prišli do zajtrka, pa ga lah prov na hiter pripravte
PALAČINKINE PALČKE
| Dragička je napisal/a: |
Popoldansko sladkanje... Pozdravček! |
Že ob pogledu se mi cedijo....
![]()
![]()
![]()
| naor je napisal/a: |
Dragička Moj letošnji hit so poleg že ustaljenih juh tudi hitra, moja mami je rekla fouš juha takim juham. V vodo narežem malo zelenjave, por, korenje, peteršiljevo korenino, malo zelene, rumene kolerabice in pred koncem kuhanja dodam nekaj žlic ribane kaše. Hitro, naravno, malo dela, lepo pogreje želodec in nasiti, da počakaš na glavno jed, ki je pri meni vedno malo z zamikom, tako da ni želodec preveč obremenjen. Danes je spet kuhal naš Blaž, mogoče bodo še kakšne slane palačinke, saj sem dobila navdih ob njegovih palčkah.
|
O vidim, da me kdo sem pa tja danes opazil
![]()
in ponudil kako novo idejo, pa tud vidim da kulinarična domišljija že deluje.... ![]()
![]()
GO GO NAOR ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

French toast s sadjem

Juha iz čičerike in rožmarina