Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Mopsika, saj pri nas jedi pravimo gonač, brez v-ja. Eni pravijo, da beseda izhaja iz sestavine glave zelja = glavnač,  moj oče pa ga ni maral in je vedno godrnjal, da bo za gosilo godrnač. Zraven so bili običajno omleti. 

Danes bodo za kosilo čevapčiči, kos kruha in velika skleda paradajzove solate. Nekje v globoki senci.

Katrca11

Ponedeljek: rizi bizi, zrezki v gobovi omaki, zeljna solata, pijana nevesta (beri spomini na nedeljo).

Torek: goveja juha z govedino, pečen krompir, popečeni piščančji zrezki, paradižnikova solata, rumovi polmeseci.

Sreda: riž, pečen piščanec, zelena solata (sladice je zmanjkalo ).

Četrtek: svinjska nogica v juhi, za ostale pa štruklji v juhi.

Balenka

Danes:  boranja ,   , zadnji koščki tiramisuja, breskve.

mopsika

Danes pri nas:

česnova kremna juha z opečenimi kruhovimi kockami

pečena ščuka

radič in endivija s fižolom v solati

sveže žemljice

rimljanka

Pri nas domač paradižnik v solati, pečen piščanček file in ledena kava. Zraven smo imeli kupljene kvašene palčke z olivami.

Jutri pa: kumarice v solati, krompirjev pire z ocvirki in poletni polpeti (1/3 mletega mesa, 1/3 naribanega sira (jošt) in 1/3 bučk), skuhano in pojedeno v borovi senčki.

mamka

jutri: moja najmlajša ima 18 let, zato kosilo po njeni želji: kalamari ( ocvrti, na žaru, polnjeni), zraven krompir z blitvo, solata( paradižnik, kumare , paprika) in seveda TORTA in kozarec penine. Vse Najboljše

marju

pečenka, pečen , paradižnikova solata

Balenka

Danes: grahova kremna juha, ameriške palačinke

breskva

včeraj pečen piščančji file, pečen krompir in paradižnikova solata

danes piknik

Danes:   kranjske , paradižnikova solata, 

mopsika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti