Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Jaz pa te dni nisem najbolj pridna. Potomstvo kosi v vrtcu, midva pa same take jedi, ki so hitro gotove, ker se mi v tej vročini enostavno ne da kuhati in še dodatno greti stanovanja. 

Danes sva jedla pečene hrenovke in veliko skledo solate. Popoldne pa sadje in sladoled.

RadaJem

Končno uspela napisat blog za par dni nazaj. Danes pa smo jedli segedin in kuhan krompir.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Včeraj quesedille s pišč. filejem, zelenjavo in salso

danes domač hamburger s svežim paradižnikom, kumaro in čebulo

Danes: govedina s porom in papriko, testenine, mešana solata, puding s kokosom

breskva

Danes ostali: govnač, kumarična solata, krof, sok

jaz slaaaadoooleeed ! Toliko, da bi lahko od znotraj na ven zmrznila!  in kašasti sok iz hladilnika.

Skuham čaj s citronko, mu ohlajenemu dodam eno limono in primerno količino lanske marmelade. Zmiksam s paličnim mešalnikom in je zelo dober kašast sok z domačim sadjem.

Katrca11

Danes sva tole imela, zraven paradižnik in kumarice v solati 

jutri bo sigurno neka pašta, po navdihu ene slikice od Vrtejbenke 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Katrca11 je napisala:  Danes za kosilo:  govnač.....

Po pravici povem, da v življenju še nikoli  nisem slišala za to jed. Pa sem šla pofirbcat  pod recepte, ker tukaj na kulinariki res vse najdeš,kar iščeš. Če  mogoče še  katera gospodinja   te jedi ne pozna, posredujem recept od gospoda Rikota, ki je žal že pokojni, ampak njegovi recepti pa so še tukaj in zelo dobri, sem že kar nekaj stvari naredila po njegovo. :  http://www.kulinarika.net/recepti/1290/prikuhe/govnac/

Po prebiranju sem ugotovila, da je to jed, ki sem jo zadnjič jedla v svoji rani mladosti, pri moji babici, ampak pri nas smo ji rekli--presno zelje.   Na to domačo, preprosto jed sem čisto pozabila, ampak je recept že v moji beležki in bo prišel v kakšni priliki na vrsto.    Mimogrede, zelo sem vesela, da sem članica kulinarike, kajti tukaj sem izvedela že veliko zanimivih in predvsem uporabnih stvari.  Itak pa pravijo, da se celo življenje učiš. 

Sem vprašala moja dva , če mogoče vesta, kaj pomeni ta beseda in sta oba v en glas izjavila, da je tohrošč, kar dejansko v resnici tudi je.

mopsika

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 07. 2015 01:53

Mopsika, saj pri nas jedi pravimo gonač, brez v-ja. Eni pravijo, da beseda izhaja iz sestavine glave zelja = glavnač,  moj oče pa ga ni maral in je vedno godrnjal, da bo za gosilo godrnač. Zraven so bili običajno omleti. 

Danes bodo za kosilo čevapčiči, kos kruha in velika skleda paradajzove solate. Nekje v globoki senci.

Katrca11

Ponedeljek: rizi bizi, zrezki v gobovi omaki, zeljna solata, pijana nevesta (beri spomini na nedeljo).

Torek: goveja juha z govedino, pečen krompir, popečeni piščančji zrezki, paradižnikova solata, rumovi polmeseci.

Sreda: riž, pečen piščanec, zelena solata (sladice je zmanjkalo ).

Četrtek: svinjska nogica v juhi, za ostale pa štruklji v juhi.

Balenka

Danes:  boranja ,   , zadnji koščki tiramisuja, breskve.

mopsika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti