Temperature niso v najstniških vrednostih, no, v zrelih letih pa tudi ne
, zato danes: ješprenj, paprika, paradižnik, čičerka (v SSKJ2 je zdaj tudi čičerika, ampak, meni vse preveč kikirika
), nekaj indijskih začimb...
zelena solata in voda
lp
mzm
Temperature niso v najstniških vrednostih, no, v zrelih letih pa tudi ne
, zato danes: ješprenj, paprika, paradižnik, čičerka (v SSKJ2 je zdaj tudi čičerika, ampak, meni vse preveč kikirika
), nekaj indijskih začimb...
zelena solata in voda
lp
mzm
Danes: mineštra po lubljansko, skutine palačinke s pehtranom
breskvaPolnjeni šampinjoni, sv. zrezki, ajdova kaša z gobicami, ocvrta bučka, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/![]()
![]()
![]()
Danes: blitva s
, ostanki sv. vratine
, kristalka, breskve.
![]()
![]()
hrenovke in paradižnikova solata, ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Včeraj svinjska pečenka, na pari dušena cvetača in brokoli
danes pečene perutničke, dušeno kislo zelje (mogoče malo smešna kombinacija, ampak ga imam ful rada)
| shari2007 je napisal/a: |
... danes pečene perutničke, dušeno kislo zelje (mogoče malo smešna kombinacija, ampak ga imam ful rada) |
Ne smešna, pač pa zelo dobra kombinacija!
Danes kosilo v restavraciji, na drugem koncu Evrope - ampak moram deliti z vami, kaj tudi jedo v tujih logih (konkretno: sever Francije): ocvrte svinjske nogice (predvidevam, da so bila prej skuhane) in andouillette - klobasa iz mešanice mesa, črevesa in vampov, zraven pa dobiš gorčico in pomfri. Dobro kakor za koga, vsekakor pa zanimivo in vredno poskusiti!
SonjaDanes nekaj podobnega morskemu listu, pa sem pozabila ime....ulovljeno na hrvaškem, prodaja v Leclercu, domač kifejčar, dušena blitva, zelena solata
Jutri in nadaljni teden - počitnice na barki ob ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
| limnol je napisal/a: |
Danes kosilo v restavraciji, na drugem koncu Evrope - ampak moram deliti z vami, kaj tudi jedo v tujih logih (konkretno: sever Francije): ocvrte svinjske nogice (predvidevam, da so bila prej skuhane) in andouillette - klobasa iz mešanice mesa, črevesa in vampov, zraven pa dobiš gorčico in pomfri. Dobro kakor za koga, vsekakor pa zanimivo in vredno poskusiti! Sonja |
Spomnila si me na ndujo
(vem, da je to nekaj drugega, skupen jima je morda le izvor imena in poraba tako zvanih nekvalitetnih delov živali).
Kaj tam ni vročine?![]()
![]()
Danes sem reciklirala včerajšnje ostanke, dodala sem jim paradižnik in jajčevce.
lp
mzmJa francozi temu pravijo domaca specialiteta
sva bila pri hceri na obisku in je pripravila to specialiteto....ze vonj je bil cuden....nismo se najedli
Vceraj pri nas pita s tuno danes pa filane paprike, solata in pehtranka![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | gobica1402 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Carbonara s krompirjevimi tortelini

Nevzhajana orehova potica