Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Račja bedrca v medeno-mangovi marinadi, s hrustrljavo zapečeno skorjico. Zraven kifeljčar in solata (veliko solate). Za povrh ananas.

Sonja

Danes: krpice z zeljem, svinjski zrezki, jogurtova - sadna torta

breskva

pečena svinjska krača in paradižnikova solata

Balenka

Včeraj jota, pečenice, domač kruh

danes malo praznujemo: bučna juha, popečen file postrvi,tržaška omaka, zelena solata, solata iz cvetače, korenčka, pora,

panna cota z gozdnimi sadeži 

tabu

Maaa... tale maj je zame mesec ljubezni,,,letos poseben, ker nosi eno posebno obletnico... 45 let moj mož govori, da mu sploh ne grem na živce, da je vesel, da sem spremljevalka njegovega življenja... če mene vprašate, bom rekla, da se on močno spreneveda , bolj je star, bolj me rad ima...in včeraj sem v družbi žena in deklet preživela čudovit dan na enem koncu naše domovine, ki mi je bil popolnoma neznan...

Na eni turistični kmečki domačiji so nam postregli s čudovitim kosilom;

goveja in gobova juha, ker sem se težko odločila za samo eno, sem si privoščila obe, potem krožnik glavne jedi:

košček faširane mesne štruce, svinjski file s sirom, puranji pohan šnicelj, dušena zelenjava na maslu, šefljica tenstanega krompirja in rezinica slanega sirovega štruklja, čudovita skledica mešane solate, za sladico koruzna zlevanka... aperitiv sem pozabila  2x borovničkeeee, pol pa čudovito vino...

danes se mi ne ljubi kuhati, sem še preveč pod vplivom včerajšnjega dneva, bova pogrela čorbico, ki sem jo v petek skuhala, da mož včeraj ne bi bil lačen doma...

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

danes piknik, čevapčiči, ražnjiči, piščančje krače, zelenjava na žaru, prebranac, različne solate, lepinje, vino, pivo, sok, voda, gostje bojo prinesli še sladko

Danes

kosilo:....

babka, čestitke

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 17. 2015 11:30

.. danes makarončki s sirom, rdeča pesa kot solata.. njam.

"Sam da je sladk pa kofe!"

Goveje ličnice s portom in polenta

Danes:  sv. zrezki po dunajsko, pečen krompir, solata kristalka, prva letos iz maminega vrta,

,  pecivo.  Po kosilu pa  peka, za sinove malice.

mopsika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti